Hjemmelaget eller industriprodusert babymat?

  • Skrevet av Margit Vea
  • 25. oktober 2011
Pulvergrøt Nestlé

Er du i tvil om du skal lage maten til babyen din selv, eller velge industriprodusert? Margit Vea har i årenes løp skrevet flere saker om dette temaet. Her er noen av dem: 

I 2011 hadde jeg besøk av FBI i NRK som resulterte i denne saken som ble sendt 26 oktober 2011. Det ble stilt spørsmål om hvorfor palmeolje brukes i morsmelkerstatning og barnegrøt som selges i Norge når det finnes sunnere alternativer. Ernæringseksperter er kritiske og mener produsentene velger det billigste alternativet fremfor å tenke på helsen til de minste. I denne reportasjen så vi på jern i grøt.

jern i babymat

Vil du gå for hjemmelaget babymat og bli tryggere på hvordan du selv kan lage babymaten selv? Her får du flere tips. Vil du gå på kurs, så  holder vi kurs over hele landet. Du finner oversikt på hjemmesiden vår her, og ta gjerne kontakt om du ønsker kurs i ditt nærområde.

Eksperimentell matlaging

Det virker meningsløst å først fjerne næringsstoffer i en matvare, for så å erstatte dem med lignende næringsstoffer fra helt andre råvarer. Hva er vitsen med å fjerne melkefettet, som inneholder hele 400 ulike fettsyrer, fra melken, for så å erstatte det med palmefett og andre vegetabilske oljer? Er det pris og/eller holdbarhet? Det å erstatte melkepulver med skummetmelkpulver og vegetabilsk fett i mat, mener jeg gir barna et dårligere produkt.

Les hele saken her.

Barnematindustrien tjener stort på usikre foreldre

Barnematindustriens aggressive markedsføring rundt barnemat gjennom mange år, har bidratt til at flere og flere småbarnsforeldre har mistet troen på at de selv kan lage sunn og god babymat.

Les hele saken her.

Kresen liten gane

Matvaner formes tidlig. Torvald er et levende eksempel på at ferdigmat på glass ikke smaker som hjemmelaget. Blir barnet vant til industriprodusert mat på glass, vil det sannsynligvis foretrekke det, og motsatt.

Les hele saken her.

Riktig mat bygger sterke generasjoner

”Gode matvaner går i arv. Riktig mat bygger sterke generasjoner.” Disse to flotte setningene er Nestlé Barnemats nye slagord.

Nestlé tror de revolusjonerer

Dampkokt barnemat med utgangspunkt i enkle og naturlige oppskrifter er ikke unikt for barn som er vokst opp på hjemmelaget barnemat. Foreldre har i alle år brukt enkle og naturlige oppskrifter og dampkokt barnematen for å bevare smak og næring.

På nettsiden vår finner du både oppskrifter, tips og råd. Du kan også kjøpe hefte og bøker her. 

 

Likte du artikkelen? Ikke glem å del