Tid for rabarbra

  • 1

Kald rabarbra- og jordbærsuppe

En kald frukt- og bærsuppe er noe av det enkleste man kan lage av desserter – leskende, søt og god. Dere kan erstatte rabarbra og jordbær med annen frukt.

rabarbragrøt
  • 350 g rabarbra
  • 1 beger jordbær
  • 2 dl eplemost
  • ca. 1 dl sukker eller lønnesirup
  • 1 vaniljestang, splittet på langs
  • ev. mynteblader å pynte med

Slik gjør du:

  1. Skyll rabarbrastenglene godt. Skjær dem opp i 1 cm store biter.
  2. Skyll og rens jordbærene.
  3. Kok opp eplejuice, sukker, vanilje og kanel. Ha i rabarbraen og la suppen småkoke i 10 minutter. Ha i jordbærene og kok videre i ca. 5 minutter. Pass på så det ikke blir grøt, det skal fortsatt være noen hele biter igjen.
  4. Smak og kjenn om suppen er søt nok. Suppen kan spises varm eller kald. Pynt med mynteblader.
  5. Server gjerne vaniljeis, pisket kremfløte eller pisket rømme til suppen.

 

Tips:

Hvis dere vil ha litt tykkere suppe, rører dere potetmelet godt i kaldt vann før dere heller det forsiktig i den kokende suppen mens dere rører. Ikke kok suppen etter du har tilsett potetmel.

Sommerdrikk med rabarbra

IMG_7090

Å lage juice med rabarbra er også mulig. Rabarbra er en spennende grønnsak med frisk og syrlig smak. Den gir masse juice da den inneholder 94% vann. Den inneholder også flere gode mineraler og vitaminer som renser kroppen.

Nok til 3–4 glass

Hvis du har juicer, juice rabarbaen til slutt da den inneholder masse fiber som tetter filteret på juicemaskinen din.

  • 1 stor stilk rabarbra
  • Ev. 1–2 ringer ananas eller litt agurk
  • en handfull jordbær eller 200 g vannmelon
  • 1/2 sitron
  • 1 liten håndfull mynteblader
  • en liten bit ingefær
  • Isbiter

Slik gjør du:

  1. Vask og skjær rabarbraen i mindtre stilter
  2. Skrell og skjær ananas i 2 halve ringer og eventuelt vannmelon i stykker som kan puttes i maskin.
  3. Rens jordbærene og ha dem i.
  4. Riv av mynteblader eller hell i saften av sitron.
  5. Juice i juiser eller mos det i blender.
  6. Hell sommerdrikken over på pene glass.
  7. Ha i isbiter og server.

Rabarbrasaft

rabarbrasaft

1 porsjon gir 3 ½ l råsaft

  • 300 g rabarbra
  • ½ sitron
  • 1 ½ dl sukker

Slik gjør du:

  1. Rens rabarbrastilkene og skjær dem i tynne skiver. Skyll og skjær sitronen i skiver.
  2. Bland rabarbra, sitronskiver og sukker i en bolle. Dekk med plastfolie og sett kaldt cirka ett døgn. Rør rundt 2-3 ganger underveis.
  3. Ta opp sitronskivene og kjør rabarbramassen glatt med stavmikser.
  4. Sil saften og press gjennom en sikt. Hell over på ren flaske. Oppbevar i kjøleskap eller frys den ned til bruk.

Del din matglede i kommentarfeltet nedenfor :) Bli med på å gjøre oppskriftene enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring.

Velbekomme!

Likte du oppskriften? Ikke glem å del