Sommerlig sildesalat
I denne oppskriften foreslår jeg å bruke matjesild, som er laget av utsøkt jomfrusild. Den fiskes før den har gytt, derav ordet jomfru. Silden selges frosne i porsjonspakker og er enkel å tine og servere.
Ingredienser
Slik gjør du det
-
Skrell egget. Skjær egg i båter, sild, poteter og rødbeter i terninger, og løken i tynne ringer.
-
Legg alt lagvis i en serveringsbolle.
-
Hell over smeltet meierismør eller fransk dressing, og dryss over hakket dill eller persille.
Klassisk fransk dressingen som kan brukes på de fleste salater:
1 ts sennep
1 ts rørsukker eller honning
1 ss eplesidereddik eller saft av sitron eller lime
1–2 dl olivenolje
salt og pepper
Rør sammen alle ingrediensene med håndvisp og smak til med salt og pepper.
Har du lyst til å gå på et av våre kurs? Du finner oversikten her.
Denne oppskriften er hentet fra boken: Fiskeretter for hele familien.
Del din matglede i kommentarfeltet nedenfor :) Bli med på å gjøre oppskriftene enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring.
Velbekomme!