Sommerlig sildesalat

  • 30 min
  • 50 min
  • Superenkel
  • 1

I denne oppskriften foreslår jeg å bruke matjesild, som er laget av utsøkt jomfrusild. Den fiskes før den har gytt, derav ordet jomfru. Silden selges frosne i porsjonspakker og er enkel å tine og servere.

Ingredienser

Slik gjør du det

  1. Skrell egget. Skjær egg i båter, sild, poteter og rødbeter i terninger, og løken i tynne ringer.

  2. Legg alt lagvis i en serveringsbolle.

  3. Hell over smeltet meierismør eller fransk dressing, og dryss over hakket dill eller persille.

Klassisk fransk dressingen som kan brukes på de fleste salater:

1 ts sennep
1 ts rørsukker eller honning
1 ss eplesidereddik eller saft av sitron eller lime
1–2 dl olivenolje
salt og pepper

Rør sammen alle ingrediensene med håndvisp og smak til med salt og pepper.

Har du lyst til å gå på et av våre kurs? Du finner oversikten her.

Denne oppskriften er hentet fra boken: Fiskeretter for hele familien.

Del din matglede i kommentarfeltet nedenfor :) Bli med på å gjøre oppskriftene enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring.

Velbekomme!

Likte du oppskriften? Ikke glem å del