Smakfull og enkel lunsj for store og små

  • Superenkel
  • 25

Super også i matpakken, eller som fingermat når du får helgebesøk!

Noen fordeler har vi med hjemmekontor. En av dem er at jeg slipper å lage matpakke om morgenen. I kjøleskapet finner jeg meg noe godt til lunsj når det er tid for mat. Dagene kan være både travle og hektiske selv når man har hjemmekontor. Men en god lunsj trenger ikke kreve så mye tid. Så lenge man har gode råvarer tilgjengelig, som smør og rømme fra Røros meierier, blir måltidet en herlig pause fra arbeidet.

Her er et tips til en smakfull og mettende lunsjrett med norske tradisjonsrike råvarer. Det er fullt mulig å ta med disse deilige råvarene i matpakken på jobb for deg som er voksen, eller legge det i barnas matpakke. Du kan tilberede det særdeles enkelt – det enkle er ofte det beste, men du kan også spandere noen minutter ekstra for en mer eksotisk variant. Med gode råvarer smaker alt godt!

Flattbrød (jeg har denne uken unnet meg grovt flattbrød med sesamfrø og faksalt fra Øvregård)
Rørossmør
Rørosrømme
Salt pølse
(her har jeg en Angus Biff kryddersalami fra Røsslyngen Begilag i Ryfylke)
Urter

Smør et lag med smør på flattbrødet, deretter rømme. Legg pølsene over rømmen og sett i gang og kos deg. Du kan også legge et flattbrød over hvis det er lettere å spise på den måten. Da blir rektoren, som mener foreldrene lager for kompliserte matpakker til barna, fornøyd og glad…

Noen ganger dypper jeg bare flattbrødet i rømmen og spiser pølsen ved siden. I matpakken kan du ha et lite beger rømme, litt smør i papir, pølse og flattbrød for seg.

Vil du ha det enda mer spycy?

1 håndfull persiille, ruccola og/eller spinat
1 lite fedd hvitløk
1/2 chili
1/2 ss saft av sitron
1 ss olivenolje
havsalt og pepper

Finhakk grønnsakene og bland det sammen med sitron og olje. Smak til med salt og pepper.

 

Del din matglede i kommentarfeltet nedenfor :) Bli med på å gjøre oppskriftene enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring.

Velbekomme!

Likte du oppskriften? Ikke glem å del