Pepperkaker

  • Enkel
  • 1

Disse pepperkakene er uten gluten og vi har brukt klarnet smør. Da kan de serveres til de som ikke tåler melk også. Du kan selvfølgelig bruke vanlig meierismør også.

Ingredienser

Slik gjør du det

  1. Rør smør og sukker hvitt, og rør inn egget.

  2. Tilsett resten av ingrediensene, og la maskinen gå til alt er godt eltet og deigen henger sammen. Hvis deigen er for løs, tilsetter du mer mel. Glutenfritt mel har ulik fuktighet og konsistens, så tilsett mel til deigen kjennes som en "vanlig" pepperkakedeig. Du kan ev. også tilsette litt Jyttemel.

  3. Legg deigen enten godt tildekket i bakebollen. La den hvile i kjøleskapet i 1-2 døgn før den kjevles ut. I hviletiden får melet tid til å svelle slik at deigen blir lett å kjevle. Smaken får også utvikle seg.

  4. Ha litt rismel på bakebordet og kjevle ut litt deig om gangen. Stikk ut kaker med pepperkakeformer eller trill til kuler. Løft dem forsiktig over på et bakepapirkledd stekebrett med en stekespade. Stek kakene i 10-12 minutter på 160 grader.

  5. Hvis du vil pynte med melisglasur, kan du bruke bringebærsaft for å få rosa farge, blåbærsaft gir lilla, appelsin og sitronsirup (kok finrevet skrell med litt vann og sukker) gir gul og orange farge.

Det er fullt mulig å også lage pepperkakehus av denne deigen.

Del din matglede i kommentarfeltet nedenfor :) Bli med på å gjøre oppskriftene enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring.

Velbekomme!

Likte du oppskriften? Ikke glem å del