Pastasalat

  • 1

I denne hjemmelagede pastaen blandet jeg juice fra brennesle og spinat med emmermel. Du kan også tilsette en eggplomme. Har du ikke pastamaskin, kan du blande med og væske direkte på benken til du får en fast deig. La deigen hvile før du kjevler den ut og skjærer tagliatelle eller lager den pastaen som du ønsker deg.

Foto: Vincent Hansen – Matkanalen 2016

400 g pastaskruer eller –rør (gjerne hjemmelaget rød med rødbetejuice eller grønn med brennesle- og spinatjuice)
2 pærer
1 pk ruccolasalat eller annen salat
1 sjalottløk eller liten rødløk
1 neve valnøtter
parmesanost
ca. 1/2 ts havsalt
nykvernet pepper
1 rødløk
2 ss balsamicoeddik
5 ss god olivenolje
12 skiver god spekeskinke, for eksempel Suldalskinke

Margit Vea -Pasta ingredienser

Slik gjør du:

Kok pastaskruene i godt saltet vann.

Hell den over i et dørslag og skyll kaldt vann over for å stoppe kokeprosessen. La det renne godt av. Ha det over i en bolle.

Skjær pærene i tynne skiver eller skjær dem i terninger. Ha dem i bollen.

Tilsett salat.

Skrell rødløken og skjær den i tynne ringer før du har dem i salaten.

Grovhakk nøttene og dryss dem over.

Riv eller skjær litt tykkere flak av parmesanosten og ha det over.

Bland alt forsiktig og hell over eddik og olje.

Spekeskinken kan du enten rive i mindre biter og rulle litt sammen og dandere den fint på toppen av serveringsbollen.

Dryss ev. over nøtter og litt mer parmesan som pynt.

 

 

 

Del din matglede i kommentarfeltet nedenfor :) Bli med på å gjøre oppskriftene enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring.

Velbekomme!

Likte du oppskriften? Ikke glem å del