Påskeegg
Det er så fantastisk mye godt man kan lage til påskeegget sammen med barna. Her har Mette, vår kurskoordinator, noen gode tips. Hun har to små gutter som elsker å gå på jakt etter påskeegg. Dette er påskegodt for både store og små!
Ingredienser
Dadler med nøttesmør (peanøttsmør) og smeltet sjokolade
Fyll dadlene med smør og dypp dem i smeltet sjokolade.
Gélesnop finner du oppskrift på her
Gélesnop laget med vannkefir
- 2 dl eplejuice
- 4 dl vannkefir med blåbærsmak
- 6 ss gelatin
Varm opp juice. Bland i gelatinen og og kjøl det litt ned før du tilsetter vannkefir. Fyll små former med geléen og la det stå til det stivner.
Sjokoladekuler med kokos
Trill sjokoladepålegg i kuler. Rull i kokos.
Sjokolade med deilig fyll
- mørk sjokolade (70–80 %)
- 2 dl cachewnøtter
- 3 ss kokosmelk (det stive)
- 1 ss kokosolje
- 4 dråper peppermynte (kan utelates)
- 1 ss lønnesirup
Smelt sjokoladen og ha den i bunnen av en form. Bruk en skje for å få sjokoladen til å feste seg langs sidene. Sett formen i frysen mens du blander fyllet.
Mos resten av ingrediensene med stavmikser. Spre det over sjokoladen, og dekk til med en ny omgang smeltet sjokolade.
Karameller med sjokolade og appelsin
- 3 dl mandler eller cachewnøtter
- 2 dl dadler
- 4 ss lønnesirup
- 1 plate sjokolade
- revet skall av økologisk appelsin
Mal nøttene i en kjøkkenmaskin og ha i dadler og lønnesirup. Mos alt sammen i kjøkkenmaskinen til det blir en seig masse.
Trill kuler og sett dem i frysen.
Smelt litt mørk sjokolade i en kjele og dypp de kalde karamellene først i sjokoladen.
Rasp litt økologisk appelsinskall på toppen. Du kan litt raspet økologisk appelsinskall i karamellene også.
Dere finner mange gode tips til sunne desserter og deilig snop til babyen i boken Babymat- det første året.
Del din matglede i kommentarfeltet nedenfor :) Bli med på å gjøre oppskriftene enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring.
Velbekomme!