Påskeegg

  • Superenkel
  • 1

Det er så fantastisk mye godt man kan lage til påskeegget sammen med barna. Her har Mette, vår kurskoordinator, noen gode tips. Hun har to små gutter som elsker å gå på jakt etter påskeegg. Dette er påskegodt for både store og små!

Ingredienser

Dadler med nøttesmør (peanøttsmør) og smeltet sjokolade

Fyll dadlene med smør og dypp dem i smeltet sjokolade.

Gélesnop finner du oppskrift på her

Barn lager gelégodt til påske

Gélesnop laget med vannkefir

  • 2 dl eplejuice
  • 4 dl vannkefir med blåbærsmak
  • 6 ss gelatin

Varm opp juice. Bland i gelatinen og og kjøl det litt ned før du tilsetter vannkefir. Fyll små former med geléen og la det stå til det stivner.

Sjokoladekuler med kokos

Trill sjokoladepålegg i kuler. Rull i kokos.

Sjokolade med deilig fyll

  • mørk sjokolade (70–80 %)
  • 2 dl cachewnøtter
  • 3 ss kokosmelk (det stive)
  • 1 ss kokosolje
  • 4 dråper peppermynte (kan utelates)
  • 1 ss lønnesirup

Smelt sjokoladen og ha den i bunnen av en form. Bruk en skje for å få sjokoladen til å feste seg langs sidene. Sett formen i frysen mens du blander fyllet.
Mos resten av ingrediensene med stavmikser. Spre det over sjokoladen, og dekk til med en ny omgang smeltet sjokolade.

Karameller med sjokolade og appelsin

  • 3 dl mandler eller cachewnøtter
  • 2 dl dadler
  • 4 ss lønnesirup
  • 1 plate sjokolade
  • revet skall av økologisk appelsin

Mal nøttene i en kjøkkenmaskin og ha i dadler og lønnesirup. Mos alt sammen i kjøkkenmaskinen til det blir en seig masse.
Trill kuler og sett dem i frysen.
Smelt litt mørk sjokolade i en kjele og dypp de kalde karamellene først i sjokoladen.
Rasp litt økologisk appelsinskall på toppen. Du kan litt raspet økologisk appelsinskall i karamellene også.

 

Dere finner mange gode tips til sunne desserter og deilig snop til babyen i boken Babymat- det første året.

Del din matglede i kommentarfeltet nedenfor :) Bli med på å gjøre oppskriftene enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring.

Velbekomme!

Likte du oppskriften? Ikke glem å del