Melkefri risengrynsgrøt

  • Enkel
  • 16

Dette er en fløyelsmyk, næringsrik og smakfull risengrynsgrøt uten melk. Den er laget med nøttemelk, men tåler du ikke nøtter kan du bytte ut mandelmelken med havremelk og cashewnøttene kan byttes ut med kokosmelk.

Ingredienser

Slik gjør du det

  1. Kok opp 5 dl vann med 100 g grøtris, 0.5 ts vaniljepulver og 2 dadler. La dette småkoke under lokk i 10 minutter.
  2. Ha 100 g mandler og 3 dl vann i en kraftig blender og kjør i 30-60 sekunder. Sil gjennom et klede og ha mandelmelken oppi pannen med grøtris. Kok opp og la dette småkoke i 30-40 minutter til risen er ferdigkokt. Dette er avhengig av type grøtris.
  3. Ha 2 dl cashewnøtter, 1 dl vann og 1 klype salt i en blender (her kan du også bruke stavmikser). Mos dette til du har en cashewnøttkrem. Når grøten er ferdig, blander du denne kremen oppi med risgrøten.
  4. Server med rosiner, ceylonkanel og kokossukker. Om du tåler smør, er det veldig godt med et lite smørøye i midten også.

For bedre næringsopptak og fordøyelse, kan du gjerne bløtlegge nøttene i forkant. Mandlene kan bløtlegges i 8-12 timer, cashewnøttene i 1-2 timer.

Del din matglede i kommentarfeltet nedenfor :) Bli med på å gjøre oppskriftene enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring.

Velbekomme!

Likte du oppskriften? Ikke glem å del