Marinert lammelår

  • Superenkel
  • 4

Norsk lam er noe av det beste kjøttet vi får i Norge. Mariner lammekjøttet, skjær det i passe store serveringsstykker og la det stå et døgn i kjøleskapet. Resultatet blir saftig og smakfullt.

Denne oppskriften fikk jeg av bonde Siw Irene Bogshamn utenfor Haugesund. Med villsau vandrende på 2000 mål utmark, holder Siw seg godt i form. Sauene har pleid landskapet i flere år, som er blitt åpent og fint, og det er blitt svært fremkommelig. I tillegg får hun et fantastisk kjøtt! Det er vinn–vinn.

Fotograf: Thor Brødreskift

Marinade til et lår, ca. 1,5 kg

Når du marinerer kjøttet slipper du stresset med å skjære opp kjøttet når gjestene har satt seg til bords. Det smaker godt om det stekes på panne eller grilles. Server gjerne med salat og tzatziki eller aôli.
Ps: Husk å koke kraft på beinet!

Ingredienser

Slik gjør du det

  1. Skjær låret i passe store serveringsstykker. Bland sammen ingrediensene til marinaden og legg kjøttet i. Du kan la kjøttet stå og marinere på kjøkkenbenken en dag, eller sett det i kjøleskapet 2 dager.
  2. Stek på pannen eller grill dem på grillen. La kjøttet hvile i 10 minutter hvis du har tenkt å skjære det opp i mindre biter.
  3. Vil du ha tacolefser, kan du bruke potetlefse om du vil ha den norske varianten, kikertlefse eller bokhvetelefser. Bland samme ingrediensene til salaten og server, gjerne med tzaziki og/eller aôli.

Del din matglede i kommentarfeltet nedenfor :) Bli med på å gjøre oppskriftene enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring.

Velbekomme!

Likte du oppskriften? Ikke glem å del