Marinert lammelår
Norsk lam er noe av det beste kjøttet vi får i Norge. Mariner lammekjøttet, skjær det i passe store serveringsstykker og la det stå et døgn i kjøleskapet. Resultatet blir saftig og smakfullt.
Denne oppskriften fikk jeg av bonde Siw Irene Bogshamn utenfor Haugesund. Med villsau vandrende på 2000 mål utmark, holder Siw seg godt i form. Sauene har pleid landskapet i flere år, som er blitt åpent og fint, og det er blitt svært fremkommelig. I tillegg får hun et fantastisk kjøtt! Det er vinn–vinn.
Fotograf: Thor Brødreskift
Marinade til et lår, ca. 1,5 kg
Når du marinerer kjøttet slipper du stresset med å skjære opp kjøttet når gjestene har satt seg til bords. Det smaker godt om det stekes på panne eller grilles. Server gjerne med salat og tzatziki eller aôli.
Ps: Husk å koke kraft på beinet!
Ingredienser
Slik gjør du det
- Skjær låret i passe store serveringsstykker. Bland sammen ingrediensene til marinaden og legg kjøttet i. Du kan la kjøttet stå og marinere på kjøkkenbenken en dag, eller sett det i kjøleskapet 2 dager.
- Stek på pannen eller grill dem på grillen. La kjøttet hvile i 10 minutter hvis du har tenkt å skjære det opp i mindre biter.
- Vil du ha tacolefser, kan du bruke potetlefse om du vil ha den norske varianten, kikertlefse eller bokhvetelefser. Bland samme ingrediensene til salaten og server, gjerne med tzaziki og/eller aôli.
Del din matglede i kommentarfeltet nedenfor :) Bli med på å gjøre oppskriftene enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring.
Velbekomme!