Lasagne

  • 20 min
  • 40 min
  • Enkel
  • 14

Hvordan få nok grønnsaker i barna? Denne lasagneversjonen inneholder 4–5 ulike grønnsaker og er rask å lage - terningkast 6 fra ungdommen i huset.

Jeg lager sjelden hvit saus til lasagne, bruker kun kremfløte. Det både smaker bedre og gir mindre arbeid. Lag gjerne en stor porsjon som her når du først er i gang, og frys til senere anledning. Selvfølgelig mulig å halvere oppskriften.

Ingredienser

Slik gjør du det

  1. Ha kjøttdeig/karbonadedeig i en stor gryte sammen med olje eller smør. Stek kjøttdeigen til den er gjennomstekt, men ikke for stekt. Kjøttdeigen kan fort bli for tørr om du steker for lenge.

  2. Finkutt løk, hvitløk og chili og bland det med kjøttet sammen med alle krydderne. La det putre en stund før du har i tomatpuré og kraft.

  3. Skrell gulrøttene og finriv dem sammen med paprikaen i en matprosessor eller blender. Ha det i gryta sammen med tomatsausen.

  4. Finn frem en stor form, og hell over et lag med kjøttsaus i bunnen. Legg på lasagneplater før du har et nytt lag med kjøttdeig. Deretter heller du over litt fløte før du legger på nytt lag med kjøttsaus og plater. Hell fløte over til slutt og sett det i ovnen på 210-225 grader.

  5. Riv ost på råkostjern og fordel det over lasagnen når den har stekt i 15 minutter. Stek i enda 15–20 minutter med ost over før du kjenner etter om pastaen er gjennomkokt og lasagnen ferdig.

  6. La lasagnen hvile i ovnen i 10 minutter før servering. Imens kan du lage en salat med grønnsaker barna liker.

Bønner er også nydelig i lasagne. For å tilfredsstille alle familiemedlemmene, moser jeg bønnene før jeg har dem i sausen. Da spiser også det familiemedlemmet som i utgangspunktet ikke er begeistret for bønner, og det selv om han vet sausen inneholder bønner :)

For en gluten- og melkefri lasagne, lager jeg en mindre porsjon med søtpotet eller squash i stedet for lasagneplater, og nøtter på toppen i stedet for ost.

Del din matglede i kommentarfeltet nedenfor :) Bli med på å gjøre oppskriftene enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring.

Velbekomme!

Likte du oppskriften? Ikke glem å del