Iskake med hasselnøttbunn og bringebærkrem

 • 30 min
 • Middels
 • 17

Nøttebunn toppet med syrlig iskrem er en fantastisk god kombinasjon. Her har vi brukt hasselnøtter i bunnen og bringebærkrem. Dette er en raw food kake, rå kake uten mel og melk.

Nøttebunn

Iskake med hasselnøttbunn og bringebærkrem

Ingredienser

Slik gjør du det

 1. Rist nøttene i en tørr panne. Pass på så du ikke brenner dem.

 2. Mal 3 dl av nøttene, kokosoljen, dadler om du vil, og vaniljen i en kjøkkenmaskin til alt er finmalt.

 3. Smelt sjokoladen og bland det godt sammen med kokosmelk og nøttene.

 4. Grovhakk resten av nøttene og bland det i røren.

 5. Dekk en liten rund kakeform med bakepapir – smør gjerne litt kokosolje langs kanten. Dekk bunnen med deigen, og klem deigen opp langs kanten i formen.

Bringebærkrem

Ingredienser

Slik gjør du det

 1. Bløtlegg cachemwnøttene i ca. 2 timer. Sil av vannet og ha dem i en blender eller annen kjøkkenmaskin. Kjør maskinen til nøttene er finmalte.

 2. Tilsett resten av ingrediensene og kjør maskinen til det blir en jevn og luftig krem. Smak på kremen om den er søt nok. Syrligheten på bærene varierer, og av og til trengs det mer søtning.

 3. Fordel kremen over kakebunnen og sett kaken i frysen. Pynt med mynteblader før servering.

Jeg brukte granskuddsirup laget på rørsukker som søtning denne gangen. Vil du unngå sukker helt, kan du bruke Yaconsirup eller FOS, ev. med litt stevia. Du kan også ha i mer jordbær. Da trengs det mindre søtning. Litt mango eller banan i kremen, gjør den også søtere.

Som søtning kan du også tilsette 1 banan i kremen. Det er heller ikke nødvendig å ha sjokolade i bunnen - uten går også helt fint.

 

Del din matglede i kommentarfeltet nedenfor :) Bli med på å gjøre oppskriftene enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring.

Velbekomme!

Likte du oppskriften? Ikke glem å del