Hjemmelaget leverpostei
Visste du at det trenger ikke å ta lenger enn 20 min og lage leverpostei? I denne leverposteien har vi brukt kyllinglever, men du kan også bruke lever fra lam eller andre dyr.
Ingredienser
Slik gjør du det
-
Legg leveren i kaldt vann noen timer eller over natten.
-
Rens og hakk hvitløk og løk. Smelt litt smør i en stekepanne og stek løk og hvitløk på svak varme til det blir mykt.
-
Tørk leveren med et kjøkkenhåndkle og rens den fri fra hinner og sener.
-
Skjær leveren i mindre biter og stek den sammen med løk. Stek gjerne i to porsjoner for å unngå at leveren blir kokt for mye. Posteien blir best om leveren er rosa i midten.
-
Ha både lever og løk i en blender eller matprosessor. Tilsett kanel, salt og pepper. Kjør maskinen til leveren er most.
-
Når temperaturen har sunket til 40 grader, tilsetter du smør og moser litt til.
-
Smak og kjenn om du må ha i mer kanel, salt og pepper.
-
Hell leverposteien over i glass eller egnet plastemballasje. Sett leverposteien du trenger de første dagene i kjøleskapet, og frys resten i passe porsjoner
Del din matglede i kommentarfeltet nedenfor :) Bli med på å gjøre oppskriftene enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring.
Velbekomme!