Hjemmelaget leverpostei

  • 20 min
  • 30 min
  • Superenkel
  • 8

Visste du at det trenger ikke å ta lenger enn 20 min og lage leverpostei? I denne leverposteien har vi brukt kyllinglever, men du kan også bruke lever fra lam eller andre dyr.

Ingredienser

Slik gjør du det

  1. Legg leveren i kaldt vann noen timer eller over natten.

  2. Rens og hakk hvitløk og løk. Smelt litt smør i en stekepanne og stek løk og hvitløk på svak varme til det blir mykt.

  3. Tørk leveren med et kjøkkenhåndkle og rens den fri fra hinner og sener.

  4. Skjær leveren i mindre biter og stek den sammen med løk. Stek gjerne i to porsjoner for å unngå at leveren blir kokt for mye. Posteien blir best om leveren er rosa i midten.

  5. Ha både lever og løk i en blender eller matprosessor. Tilsett kanel, salt og pepper. Kjør maskinen til leveren er most.

  6. Når temperaturen har sunket til 40 grader, tilsetter du smør og moser litt til.

  7. Smak og kjenn om du må ha i mer kanel, salt og pepper.

  8. Hell leverposteien over i glass eller egnet plastemballasje. Sett leverposteien du trenger de første dagene i kjøleskapet, og frys resten i passe porsjoner

Del din matglede i kommentarfeltet nedenfor :) Bli med på å gjøre oppskriftene enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring.

Velbekomme!

Likte du oppskriften? Ikke glem å del