Grønnkålchips

  • Superenkel
  • 1

Grønnkålchips er enkelt og lage, og er ett veldig godt alternativ til snack.

Ingredienser

Slik gjør du det

  1. Det beste er å bruke hele blader. Skyll bladene godt i kaldt rennende vann.

  2. Riv bladene i passe store biter og ha dem i en bolle.

  3. Skrell, press og hakk hvitløken og ha den over grønnkålen.

  4. Hell over olivenolje og sitron.

  5. Ha i salt og pepper og kna det godt inn i bladene. Det er lov å bruke hendene.

  6. Sett ovnen på 180 °C og varmluft, seller tørk dem i en Airdryer.

  7. Legg bakepapir på stekebrettet og legg grønnkålen jevnt over. Bruk to stekebrett hvis grønnkålbladene overlapper hverandre.

  8. La grønnkålchipsen steke i ca. 10 minutter.

  9. Kålen blir ekstra sprø om du avkjøre på rist.

Prøv gjerne andre krydder. Tacosmak får du hvis du har i ½ ts malt spisskummin. ½ chili gir litt sterk chips. Paprika er det også mange som liker. Prøv dere frem!

 

Margit Vea - ENERGIDRIKK - grønnkål2

 

Del din matglede i kommentarfeltet nedenfor :) Bli med på å gjøre oppskriftene enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring.

Velbekomme!

Likte du oppskriften? Ikke glem å del