Grillet makrellfilet med rødbetesalat og søtpotetmos

 • Superenkel
 • 1

Makrellfiletene kan gjerne puttes på grillen. Krydre med det du har for hånden. Her har jeg krydret med salt, rød pepper og villpepper fra Villpepper.no. I tillegg hadde jeg over finmoste hasselnøtter. Du kan for eksempel også dyppe filetene i mel eller sesamfrø. Smør dem med smør eller olje før du har dem på grillen.

Til filetene smaker det med salater, mos eller grilla grønnsaker. I denne episoden laget jeg rødbetesalat og søtpotetmos med vanilje! Et tilbehør som passer til grillmat generelt, og veldig godt til fisk!

Denne salaten har en søtlig smak. I rødbetsesongen kan du koke ferske rødbeter. Har dere ikke ferske, brukes hermetiserte rødbeter fra boks.

Rødbetsalat

Ingredienser

Slik gjør du det

 1. Kok rødbeter med skallet på til de er så vidt møre. Avkjøl.Skrell rødbetene og riv dem på den grove delen av råkostjernet.
  Koketid: 30–40 minutter

 2. Mos nøttene i en liten kjøkkenmaskin eller finhakk dem med kniv. Finhakk hvitløk.

 3. Bland sammen rødbeter, nøtter, hvitløk, rømme, sitronsaft og smak til med litt salt.

Deilig middagsmos

Når dere skal ut å grille, kan dere koke grønnsakene på forhånd, varme dem på grillen og mose etterpå med gaffel.

I en deilig middagsmos kan du ha mye rart. Vanilje gir for eksempel gresskar- eller søtpotetmos en spennende smak du sikkert aldri har opplevd før? Bland gjerne flere ulike røtter. Gresskar og gulrot fungerer også fint. Sellerirot, persillerot og potet er også godt.

Ingredienser

Slik gjør du det

 1. Skrell og skjær søtpotet eller gresskar og potet i skiver. Skjær en vaniljestang i to på langs og skrap ut frøene.

 2. Kok opp vann, tilsett smør, vaniljestang og frø. Ha i søtpotet eller gresskar og potet og kok til de er møre, ca. 20 minutter.

 3. Hell av mesteparten av kokevannet og fjern vaniljestangen før du moser med potetmoser eller stavmikser (du kan også bruke blender).

 4. Ta vare på kokevannet.

 5. Ha i mer litt fløte eller mer av kokevannet hvis mosen er for tykk. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer smør.

Tisp: Grillet eller stekt makrellfilet smaker godt i brød, og er en supergod erstatning for pølse i brød når barn skal ut på tur!

 

Margit Vea -MAKRELL - rødbetesalat

 

Margit Vea -MAKRELL -ferdig rett2

 

 

Margit Vea -MAKRELL - rødbetesalat2
Foto: Vincent Hansen – Matkanalen 2016

Del din matglede i kommentarfeltet nedenfor :) Bli med på å gjøre oppskriftene enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring.

Velbekomme!

Likte du oppskriften? Ikke glem å del