Fiskepinner med digg

  • 1

Fiskepinner

Noe av det beste vi vet! I denne episoden serverer vi fiskepinner med potetbåter og grønnkålchips.

600 g benfri fiskefilet av hvit fisk

3–4 ss hvetemel

2 egg

Brødrasp eller Panko

smør til steking

Slik gjør dere

  1. Skjær fisken i ca. 3 – 4 cm brede stykker
  2. Bland hvetemel, salt og pepper i en gjennomsiktig plastpose, visp egg i en skål og ha til slutt panko eller brødrasp i en annen skål.
  3. Ha fiskebitene i posen med hvetemelsblandingen og rist godt.
  4. Dypp fisken i egg. Rull dem så i brødrasp og legg dem på et fat til alle stykkene er klar til å stekes.
  5. Smelt ca. 1 ss smør i en stekepanne, og legg fiskestykkene i når smøret er lyst brunt. Stek fisken gyllenbrun og legg dem på et kjøkkenpapir for å trekke ut smøret som er til overs.
  6. Server fisken med stekte potetbåter og grønnkålchips.

 

Stekte potetbåter

Nok til 4

8 poteter per stk

4 ss olivenolje

½ ts havsalt og ½ ts pepper

Slik gjør dere:

  1. Vask potetene godt, behold gjerne skallet på.
  2. Del potene i 5 – 6 båter og legg dem i en smurt ildfast form eller panne. Små poteter deles i to.
  3. Pensle med olje og dryss over havsalt og pepper.
  4. Stek potetbåtene midt i ovnen ved 200 °C i ca. 30 minutter, til de er gylne og litt sprø.
KJØKKENPATRULJEN - PROGRAM 6

Grønnkålchips

Har dere lyst på noe godt til helgen, til kvelden eller som tilbehør til middagen? Grønnkålchips er utrolig enkelt og veldig godt.

10 stilker grønnkål (eller 2 pakker)

2 fedd hvitløk

6 ss olivenolje, exstra virgin

2 ss saft av sitron

½ ts salt

½ ts pepper hvis dere vil

Slik gjør dere;

  1. Det beste er å bruke hele blader. Skyll bladene godt i kaldt rennende vann.
  2. Riv bladene i passe store biter og ha dem i en bolle.
  3. Skrell, press og hakk hvitløken og ha den over grønnkålen.
  4. Hell over olivenolje og sitron.
  5. Ha i salt og pepper og kna det godt inn i bladene. Det er lov å bruke hendene.
  6. Sett ovnen på 180 °C og varmluft.
  7. Legg bakepapir på stekebrettet og legg grønnkålen jevnt over. Bruk to stekebrett hvis grønnkålbladene overlapper hverandre.
  8. La grønnkålchipsen steke i ca. 10 minutter.
  9. Få gjerne hjelp av en voksen til å røre litt i kålen etter 5 minutter, så alt blir like godt stekt.
  10. Kålen blir ekstra sprø om dere avkjøre på rist.

Tisp:

Prøv gjerne andre krydder. Tacosmak får dere hvis dere har i ½ ts malt spisskummin. ½ chili gir litt sterk chips. Paprika er det også mange som liker. Prøv dere frem!

 

Del din matglede i kommentarfeltet nedenfor :) Bli med på å gjøre oppskriftene enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring.

Velbekomme!

Likte du oppskriften? Ikke glem å del