Fiskepinner
Noe av det beste vi vet! fiskepinner er godt og servere med potetbåter og grønnkålchips.
Ingredienser
Slik gjør du det
-
Skjær fisken i ca. 3 – 4 cm brede stykker
-
Bland hvetemel, salt og pepper i en gjennomsiktig plastpose, visp egg i en skål og ha til slutt panko eller brødrasp i en annen skål.
-
Ha fiskebitene i posen med hvetemelsblandingen og rist godt.
-
Dypp fisken i egg. Rull dem så i brødrasp og legg dem på et fat til alle stykkene er klar til å stekes.
-
Smelt ca. 1 ss smør i en stekepanne, og legg fiskestykkene i når smøret er lyst brunt. Stek fisken gyllenbrun og legg dem på et kjøkkenpapir for å trekke ut smøret som er til overs.
-
Server fisken med stekte potetbåter og grønnkålchips.
Stekte potetbåter
Nok til 4
8 poteter per stk
4 ss olivenolje
½ ts havsalt og ½ ts pepper
Slik gjør dere:
- Vask potetene godt, behold gjerne skallet på.
- Del potene i 5 – 6 båter og legg dem i en smurt ildfast form eller panne. Små poteter deles i to.
- Pensle med olje og dryss over havsalt og pepper.
- Stek potetbåtene midt i ovnen ved 200 °C i ca. 30 minutter, til de er gylne og litt sprø.

Grønnkålchips
Har dere lyst på noe godt til helgen, til kvelden eller som tilbehør til middagen? Grønnkålchips er utrolig enkelt og veldig godt.
10 stilker grønnkål (eller 2 pakker)
2 fedd hvitløk
6 ss olivenolje, exstra virgin
2 ss saft av sitron
½ ts salt
½ ts pepper hvis dere vil
Slik gjør dere;
- Det beste er å bruke hele blader. Skyll bladene godt i kaldt rennende vann.
- Riv bladene i passe store biter og ha dem i en bolle.
- Skrell, press og hakk hvitløken og ha den over grønnkålen.
- Hell over olivenolje og sitron.
- Ha i salt og pepper og kna det godt inn i bladene. Det er lov å bruke hendene.
- Sett ovnen på 180 °C og varmluft.
- Legg bakepapir på stekebrettet og legg grønnkålen jevnt over. Bruk to stekebrett hvis grønnkålbladene overlapper hverandre.
- La grønnkålchipsen steke i ca. 10 minutter.
- Få gjerne hjelp av en voksen til å røre litt i kålen etter 5 minutter, så alt blir like godt stekt.
- Kålen blir ekstra sprø om dere avkjøre på rist.
Tisp:
Prøv gjerne andre krydder. Tacosmak får dere hvis dere har i ½ ts malt spisskummin. ½ chili gir litt sterk chips. Paprika er det også mange som liker. Prøv dere frem!
Del din matglede i kommentarfeltet nedenfor :) Bli med på å gjøre oppskriftene enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring.
Velbekomme!