Eplegrøt med vaniljesaus

 • Superenkel
 • 20

Om høsten er det tid for å fråtse i epler, plukk dem selv eller kjøp i butikken. Eplegrøt passer som dessert til både hverdag og fest. Morsomt og enkelt å lage. Bare prøv!

Ingredienser

Slik gjør du det

 1. Vask, skrell og del eplene i mindre båter eller terninger. Bruk en epledeler eller kniv. Fjern kjernehuset.

 2. Ha eplene i en kjele og tilsett eplemost, vaniljestang og ev. krydder. La det koke til eplene er møre og myke. Rør gjerne underveis så ikke eplene setter seg fast i bunn.

 3. Smak til med søtning som lønnesirup eller rørsukker.

 4. Rør potetmel ut i vann og hell det forsiktig i kjelen mens dere rører. Ønsker dere tykkere grøt, kan dere ha i mer potetmel. Kok så vidt opp på nytt, men ikke la grøten koke. Da blir det seig.

 5. Smak igjen og kjenn om grøten er søt nok. Ha i mer sukker om nødvendig.

 6. Fjern vaniljestangen og ev. andre krydder dere har hatt i.

 7. Server grøten med kremfløte og fløtemelk. Vaniljesaus eller vaniljeis smaker også supergodt sammen med eplegrøt! Og har dere melkeallergi, kan dere bruke havremelk, soyamelk eller andre erstatninger.

Vaniljesaus

Ingredienser

Slik gjør du det

 1. Bland egg, rørsukker, maisenna og melk i en liten kjele. Del vaniljestangen i to og skrap ut vaniljefrøene. Ha både stang og frø i kjelen.

 2. Kok opp under omrøring. Når sausen begynner å koke, er den ferdig.

 3. Avkjøl.

 4. Ha i kremfløte om dere vil, pisket eller som den er.

Del din matglede i kommentarfeltet nedenfor :) Bli med på å gjøre oppskriftene enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring.

Velbekomme!

Likte du oppskriften? Ikke glem å del