Burger i «potetbrød»
Ungdommen i huset setter pris på en saftig god burger, og her en dag erstattet jeg burgerbrød med stekte potetskiver. - Dette var knallgodt!
Ingredienser
Slik gjør du det
- Vask og skrubb potetene og/eller søtpotetene godt - ev. skrell dem om skallet er stygt. Skjær potetene i 5–10 millimeter tykke runde skiver.
- Smør en ildfast form og ha potetene i formen. Smør skivene med olje, salt og pepper.
- Stek dem i stekeovnen til de er gjennomstekte. Imens potetskivene steker i ovnen, lager du burgere.
- Ha karbonadeig og/eller kjøttdeig i en maskin eller bolle og tilsett finhakket hvitløk, løk, chili, revet ingefær, egg, salt og pepper. Rør det godt sammen til det blir en sammenhengende masse.
- Ha olje og ev. smør i en god stekepanne og form deigen til passe store burgere. Stek burgerne på begge sider til de er gjennomstekte.
- Legg først en potetskive, deretter litt salt og ev. pesto eller dressing før du legger på burgeren. Ha over tomat , agurk og løk i skiver og eventuelt mer pesto eller dressing.
Kebabdressing er svært populært her i huset. Her lager vi den selvfølgelig fra grunnen av på følgende måte:
1 beger rømme (Røros om du har)
1/2 pk majones (ev. lag selv)
2 fedd hvitløk, finrevet
1 ts spisskummin
1 ts paprika
1 ts koriander
1 ts cayennepepper
2 ss saft av sitron
ev. 1/2 dl ketchup eller 1 ss honning
salt og pepper etter smak
Bland alt sammen og smak om dressingen trenger mer av enten surt, salt eller søtt :)
Oppskrift på pesto finner du her og her.
Har du lyst til å lære mer, og få flere tips? Meld deg på et av våre kurs 🙂
Del din matglede i kommentarfeltet nedenfor :) Bli med på å gjøre oppskriftene enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring.
Velbekomme!