Burger i «potetbrød»

  • Superenkel
  • 1

Ungdommen i huset setter pris på en saftig god burger, og her en dag erstattet jeg burgerbrød med stekte potetskiver. - Dette var knallgodt!

Ingredienser

Slik gjør du det

  1. Vask og skrubb potetene og/eller søtpotetene godt - ev. skrell dem om skallet er stygt. Skjær potetene i 5–10 millimeter tykke runde skiver.
  2. Smør en ildfast form og ha potetene i formen. Smør skivene med olje, salt og pepper.
  3. Stek dem i stekeovnen til de er gjennomstekte. Imens potetskivene steker i ovnen, lager du burgere.
  4. Ha karbonadeig og/eller kjøttdeig i en maskin eller bolle og tilsett finhakket hvitløk, løk, chili, revet ingefær, egg, salt og pepper. Rør det godt sammen til det blir en sammenhengende masse.
  5. Ha olje og ev. smør i en god stekepanne og form deigen til passe store burgere. Stek burgerne på begge sider til de er gjennomstekte.
  6. Legg først en potetskive, deretter litt salt og ev. pesto eller dressing før du legger på burgeren. Ha over tomat , agurk og løk i skiver og eventuelt mer pesto eller dressing.

Kebabdressing er svært populært her i huset. Her lager vi den selvfølgelig fra grunnen av på følgende måte:

1 beger rømme (Røros om du har)
1/2 pk majones (ev. lag selv)
2 fedd hvitløk, finrevet
1 ts spisskummin
1 ts paprika
1 ts koriander
1 ts cayennepepper
2 ss saft av sitron
ev. 1/2 dl ketchup eller 1 ss honning
salt og pepper etter smak

Bland alt sammen og smak om dressingen trenger mer av enten surt, salt eller søtt :)

Oppskrift på pesto finner du her og her.

Har du lyst til å lære mer, og få flere tips? Meld deg på et av våre kurs 🙂 

Del din matglede i kommentarfeltet nedenfor :) Bli med på å gjøre oppskriftene enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring.

Velbekomme!

Likte du oppskriften? Ikke glem å del