Blomkålpizza

  • 20 min
  • 80 min
  • Enkel
  • 65

Blomkålpizza er god mat du kan nyte på fåskefjellet. Den er også et supert alternativ til deg som ikke tåler eller ønsker å spise mel.

Du kan kutte parmesanosten om du ikke tåler melk. Da kan du bruke bokhvetemel i deigen i stedet for parmesanost, og finhakka cachewnøtter som toppings.

Ingredienser

Pizzabunn

Toppings

Smaker ekstra godt med hjemmelaget hvitløksrømme

Slik gjør du det

  1. Sett ovnen på 250°C
  2. Del blomkålen i biter og kjør det i en blender sammen med resten av ingrediensene.

 

Pizzabunn:

1 blomkål
2 egg
1 ts salt
8 ss parmesanost eller mozarellaost
ev. 2 ss bokhvetemel eller annet mel
1 fedd hvitløk
1 ts oregano

Slik gjør du:

Dekk et stebrett med bakepapir og spre ”deigen” tynt utover.
Stek bunnen i ca. 15 minutter. Gjør du klar saus og toppings.

Toppings:

Tomatsaus
Ev. Ost
Rå kylling
Salt og pepper
Oragano
Ev. Ruccolasalat og tomater

Slik gjør du:

Ta ut pizzabunnen og skru ned varmen til rundt 200°C.
Spre tomatsaus over hele bunnen. Ha over ost om du vil ha det.
Skjær kylling i små biter eller skiver og dryss salt, pepper og litt oregano på. Legg kyllingen over osten.
Sett brettet tilbake i stekeovnen og la det steke videre i ca. 15 minutter til kyllingen er gjennomstekt.
Topp pizzaen med små tomater og eventuelt ruccolasalat.

Slik lager du tomatsaus

Finhakk 1 løk, 2 fedd hvitløk og ½ rød chilipepper. Ha det i en kjele med 2 ss olivenolje og fres det til løken er blank. Ha i ½ kg ferske tomater eller 1 boks hermetiske, og la det koke i 15 minutter. Ha i salt og pepper og mos alt sammen og ha det på pizzaen eller i gryteretter.

Tips: Bland et beger rømme med 1 ss saft av sitron, ½ ts salt, ½ ts pepper, 1 ts honning og 1 fedd finraspet hvitløk, og du har en ekstra smakfull toppings til å helle over pizzaen.

Blomkålpizza med kylling
Cornelia og Molly syntes blomkålpizza var spennende og godt.

Del din matglede i kommentarfeltet nedenfor :) Bli med på å gjøre oppskriftene enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring.

Velbekomme!

Likte du oppskriften? Ikke glem å del