Blomkålrisotto

  • Superenkel
  • 1

Dette er en rask og deilig rett som smaker enda bedre enn vanlig risotto. Den smaker godt når den er kald også, så ta den gjerne med i matboksen til skolen.

Ingredienser

Slik gjør du det

  1. Finhakk vårløk og sett til side.

  2. Skjær bacon i strimler.

  3. Del blomkålen i to og riv dem på den groveste delen av råkostjernet.

  4. Rist solsikkekjerner eller hasselnøtter i en tørr panne på middels varme. Pass på at dere ikke brenner dem. De skal kun bli gylne på fargen.

  5. Ha olje i pannen og stek bacon til det er gjennomstekt. Hvis du har reker i stedet, kan du ha det i på slutten.

  6. Tilsett blomkål og vårløk og la alt frese i to til tre minutter.

  7. Ha i rekene og smak til med salt og pepper.

  8. Strø rista solsikkekjerner eller nøtter over før blomkålrisottoen skal nytes.

  9. La blomkålrisottoen stå i kjøleskapet hvis dere har planer om å ha den med til skolen dagen etter.

Blromkålrisotto kan også spises kaldt og tas med i matboksen.

Del din matglede i kommentarfeltet nedenfor :) Bli med på å gjøre oppskriftene enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring.

Velbekomme!

Likte du oppskriften? Ikke glem å del