Vi gjorde det stikk motsatte

  • Skrevet av Margit Vea
  • 21. desember 2021

Dette innlegget er skrevet av en gjesteblogger som ønsker å være anonym.

Norge stengte nylig ned. Igjen! Julebord avlyses. Det blir ingen feststemning uten skjenkebevillingen samt påbud igjen om å opprettholde «metern».

Vi er fem familier, i underkant av 20 stykker, fra barnet i magen til tenåringer, og vi gjorde det stikk motsatte. Hvorfor gjorde vi det? Fordi ingen av oss har vært redd for covid-19 siden vi først hørte om det i mars 2020.

Siden dag en har vi levd som normalt, oppført oss som vi alltid har gjort. Vi klemmer, sitter tett, drikker av samme glass og vi har unngått hysteri . Vi er blant dem som ikke bruker håndsprit eller munnbind. Vi gjør det stikk motsatte av hva myndighetene ber oss om å gjøre, derfor selvsagt at også hele gjengen er uvaksinert.

Siden det snart er jul samlet vi oss en dag for å kose oss sammen. Rundt bordet satt vi tett i tett med barn på fanget, en med baby i magen, en med astma og en med positiv PCR-test tatt dagen før. Gjesten med positiv test har i over ett år prøvd å bli koronasmittet. Endelig traff jackpot etter vedkommende hadde vært på smittefest (dere vet, slik som var helt vanlig i gamledager når ungene hadde vannkopper?). Gjesten spurte de andre om det var ok at de kom, og alle sa «selvsagt, vi finnes ikke redde».

Dette kan virke provoserende på mange. Her sitter vi, de uvaksinerte og har «gratisplass» i samfunnet fordi vi verken følger smittevernrådene eller vaksinerer oss. Vi tar  ikke en for laget. Eller – hva om det er vi som faktisk gjør det, tar en for laget ved å opparbeide flokkimmunitet i samfunnet? Vi har tro på naturlig immunitet.

Du lurer kanskje på hva som skjedde etter sammenkomsten vår, når en gjest med feber og symptomer satt og hostet rundt bordet, gav juleklem til alle og oppførte seg normalt? Det skjedde absolutt ingenting. Ingen av oss andre ble smittet eller fikk symptomer. To familier måtte til og med teste seg da de reiste med fly noen dager senere.

Hva om dere som er redde begynner å slappe av litt? Virus er rundt oss hele tiden. Vi må lære å leve med viruset, vi kan aldri slå det ned.

Hilsen en frisk person som klemmer mer enn noensinne, sitter tett og lar ikke myndighetene fortelle meg at jeg ikke får gjøre ditten eller datten.

——

P.s. det må føyes til at personen med covid-19 ble oppsøkt dagen etter sammenkomsten vår av en person som ønsket å bli koronasmittet. Etter to besøk og bruk av alle kjente grep for å bli smittet, testet personen positiv og sitter nå i karantene med et stort smil om munnen. Endelig positiv og med naturlig immunitet.

——————

Det er mulig å støtte arbeidet vi gjør, ved å vippse for blogginnlegg du setter pris på til Margit Vea Bedrift #131183. Takk for støtten!

Likte du artikkelen? Ikke glem å del