Synsing og skremsel fra assisterende helsedirektør Nakstad

  • Skrevet av Margit Vea
  • 20. oktober 2020
Dette gjesteinnlegget er skrevet av Aleksander Bjargo, kiropraktor med bosted i Spania. Innlegget er tidligere lagt ut på facebook, og er en kommentar til uttalelsene til Espen Rostrup Nakstad i podcasten Giæver og gjengen – VG, 16. oktober.

Ubegripelig hvor mye synsing og skremsel assisterende helsedirektør i Helsedirektoratet, Espen Rostrup Nakstad, presterte å lire av deg i podcasten Giæver og gjengen -VG 16, oktober. Tror Rostrup vi kan intervenere og slå ned smitten for alltid? Og kan Rostrup være så snill å slutte å snakke om antall smittete, om folk som ikke en gang vet de har viruset? Det er, i det store og hele, helt uinteressant. Likesom skrekkhistorier fra Wuhan og nord-Italia helt uten demografiske nyanser.

Sitat Nakstad;

– Det blir en langvarig bølge som varer helt til vi får en vaksine

– Vi må nok leve med tiltakene til midten av neste år. Til det kommer en vaksine!

Mener Nagstad vi skal begynne å stole mer på en vaksine enn vårt eget immunforsvar som kurerer minst 99,98% av oss som får covid? Hvordan har han ervervet så liten tillit til immunforsvar vårt? Eller er det fordi det er «politisk korrekt» å satse på en vaksine fremfor å oppfordre nordmenn til å leve sunnere?

Rokstad nevner ikke mutasjonene som nå har endret virusets oppførsel. Synes ikke Rokstd viruset virker mildere? I den såkalte «koronabussen», hvor pensjonister var sammen i flere uker på rundtur i Norge, ble alle smittet men ingen alvorlig syke. Det viser hvor farlig dette viruset er akkurat nå.

Nytt sitat fra Nakstad:

– Vi ser at antistoffene forsvinner fort ut av blodet, så det er ingen holdepunkter for at du får en varig immunitet av å ha vært syk, HELDIGVIS PÅ EN MÅTE for det øker incitamentet til å holde dette nede.

Dette blir absurd! Selvfølgelig reduseres antistoffene konstant, noe som ikke er noen ny vitenskapelig oppdagelse. Hvorfor skal kroppen bruke ressurser på å fortsette å bygge antistoffer når fienden er ufarliggjort? Har Nakstad hørt om T-celle immunitet, også kaldt naturens egen vaksinasjon? Det fungerer som et celleminne på hvordan fienden ser ut og oppfører seg, slik at immuncellene kan rykke ut når kroppen trenger det. Nye studier tyder på at T-celleimmunitet gjør 80% av oss immune fra tidligere forkjølelser. Likevel stresser Nakstad med en ny vaksine. Lærte de ikke noe av svineinfluensaskandalen?

Heiagjengen Thomas Gjersten og Anders Giæver burde fått det med seg, men nei. Ikke ett kritisk spørsmål til Nakstad. De kunne blant annet spurt om konsekvensene av tiltakene, om det bekymrer assisterende helsedirektør at titalls millioner mennesker mister levebrødet sitt? Er disse livene like mye verdt som de som får Covid19? Har Nakstad noen tanker på hva de inngripende tiltakene kan gjøre med medmenneskeligheten? Tror Nakstad demokratiet (folkestyre) trues når vi ikke får samles i grupper lenger?

Nakstad nevnte én nevneverdig ting i løpet av samtalen: syke bør holde seg hjemme, eller i det minste bruke maske hvis de går ute blant folk. Men Nakstad må ikke tro han oppfattes som smart ved uttale dette som er noe alle skjønner, at en person nyser på en fullstappet trikk uten å dekke seg for munnen, er mangel på folkeskikk, ikke smittevernutstyr. Alle andre bør frarådes å bruke maske. Det gjør det lettere å identifisere de som er syke, og holde avstand. Når alle bruker masker, maskeres også de syke, de som trenger beskyttelse.

Ikke en eneste holdbar studie kan vise til at munnbind forhindrer spredning, ikke en! Derimot har vi mange eksempler på land som har vært veldig strenge med munnbindbruk, og som likevel opplever samme smittebølge som andre land. Med mindre du jobber på sykehus med syke pasienter, er konklusjonen fra pålitelige og gode studier; munnbind fungerer ikke.

Om Espen Rostrup Nakstad er opptatt av å bevare demokratiet, tilliten til myndighetene, og kanskje sin egen jobb, bør han snarest begynne å fortelle oss sannheten om bruk av munnbind. Han bør si noe om:

– hvor skadelig det er for helsa, for menneskers sosiale liv og medmenneskelighet (særlig på skolen)

– hvordan munnbind splitter en befolkning hvor «ingen er trygge» og derav behov for å søke etter noe autoritært

– hvordan munnbind hindrer normal menneskelig kommunikasjon og relasjon. Som kiropraktor så opplever jeg det som et stort handicap. Jeg trenger å se hele pasienten, også ansiktsuttrykket, får å kunne kommunisere og gi god behandling.

De sier det tar 6 uker å innarbeide en ny vane. Som alt annet kan det å være konstant redd, læres. Det holder å repetere det nok ganger. I Spania hvor jeg bor, har folk gått med munnbind lenge, og frykten har satt seg. Folk rygger, ser bort og retter desperat på ansiktsmasken når jeg kommer løpende. At masken beskytter, har de hørt gjentatt mange ganger på nyhetene. ”Den magiske masken beskytter meg». Det er som en massesuggesjon.

Nylig sto det skrevet i tidsskriftet New England Journal of Medicine: “Munnbind utenfor sykehus tilbyr lite eller ingen beskyttelse mot smitte, men er en reflektorisk handling drevet av angst for pandemien». Munnbind gir falsk trygghet som virker mot sin hensikt. En av de smarte som har levd på kloden, Friedrich Nietzsche, uttalte at vitenskap går over til å bli en religion i det øyeblikket du ikke har lov til å stille spørsmål. Dette er akkurat hva vi er vitne til i dag. Staten cherrypicker kvasivitenskap som støtter deres agenda, og vi/massen tror blindt på det de sier, uten å stille spørsmål.

Man kan stille spørsmålet om myndighetstro gruppetenkning har tatt helt over for intellektet vårt. Nordmenn er et naivt folkeslag og er ikke bevisst hva som skjer i Spania her vi bor, som nå er et samfunn i delvis oppløsning. Politikere unngår elegant å følge grunnloven, leter desperat etter næring å skattelegge, som følge at flere mister jobben og blir stadig mer avhengig av staten. Spania er et land hvor små forsvarsløse barn tvinges til å bruke munnbind, se læreren undervise med munnbind fra 9- 17 hver dag. Dette folkens, er oppskriften på diktatur.

Tidligere næringsminister i Sverige, Bjørn Rosengren sa Norge er den siste sovjetstat. Bare en liten forvarsel for hva som venter hvis vi, alle som en, ikke snart protesterer og presser politikerne til å skifte kurs.

Likte du artikkelen? Ikke glem å del