Kommentar til NRK sak om samarbeidet mellom Berit Nordstrand og Tiril Eckhoff

  • Skrevet av Margit Vea
  • 8. februar 2020

Er det ikke merkelig at enkelte eksperter går ut og kritiserer straks noen opplever å få kostholdsråd som bidrar til at de blir friske?

Snakk om negativ innstilling!!

SE SAKEN PÅ NRK.no

Med å fokusere på tarmhelsen har Eckhoff hatt det bedre enn på lenge, hun har vært mindre syk det siste året og har hatt stor suksess så langt denne sesongen. Hun sier blant annet at Nordstrand har fått henne til å spise mer grønnsaker, fisk og tran, og at hun føler seg bedre i tarmen og har mer overskudd i hverdagen etter at hun la om kostholdet. Jeg har utallige lignende eksempler på mennesker som har fått et nytt og bedre liv med å fokusere på tarmhelsen.

Jeg anbefaler deg også å lese artikler på funksjonell medisins nettsider.

Jøran Hjelmesæth som er leder for senter for sykelig overvekt i Helse Sør-Øst, professor ved UiO og leder for Nasjonalt råd for ernæring, er skeptisk til å ta imot råd til det han kaller «alternative» kostholdsveiledere. Ikke rart det tar tid å få helsevesenet til å omstille seg, søke ny kunnskap når ledere uttaler seg så negativt og nedlatende.

Er det misunnelse?

Myndighetene prater så fint om å satse på helsefremmende arbeid, også WHO. Det betyr blant annet at man skal gjøre folk i stand til å ta ansvar for egen helse. Når så folk gjør det, eller får hjelp av noen til å kunne ta ansvar for egen helse, så blir de kritisert. Dette som helsemyndighetene driver på med her, fremmer ikke helse – det fremmer uhelse!

Hvis du er blant dem som har lyst til å gjøre noe med ditt indre mikrobiom, da har du oppskriften her: https://margitvea.no/…/oppskrift-pa-bedre-tarmhelse-nedlas…/

Oppskrift på bedre tarmhelse[nyhetsbrev]

Likte du artikkelen? Ikke glem å del