Den årlige testen av grillpølser

  • Skrevet av Margit Vea
  • 20. juni 2012

(Foto: Margit Vea)

Sommerferien er like om hjørnet, og da kommer også grillpølsetestene! Magasinet Foreldre og Barn har utført en test på grillpølser og da spesielt sett på hvor mye kjøtt og fett det er i pølsene. Høyest poengskåring fikk Finnsbråten Mer Smak. Blandt pølsene som selges i vanlige butikker, kan nok seieren til Finnsbråten Mer Smak være fortjent. Den inneholder mye kjøtt og lite fett, og som vanlig er testerne opptatt av fettinnhold og mindre opptatt av hvilke andre ingredienser pølsene inneholder. På andre plass kom Gilde go´og mager grillpølse med hele 6 E-stoffer.

Pølser kan være et ok middagsalternativ, men valget av type har mye å si. Aller helt bør man kjøpe pølser hos en slakter eller i en kjøttforretning. De selger ofte pølser som inneholder mer kjøtt, lite konserveringsmidler og færre unødvendige E-stoffer. Jeg går for «rene» pølser med ekte vare, selv om det innebærer mer fett, enn pølser med mange E-stoffer. Og helst bør pølsene inneholde litt blod, det er en god kilde til jern!

Tilbehøret betyr mye. Lyse pølsebrød inneholder masse sukker og konserveringsmidler og blir liggende som en deigklump i magen. Jeg ble utfordret av Foreldre og Barntil å komme med gode forslag til tilbehør:

1. Hjemmelagede pølsebrød.

Lag en gjærdeig som minner om rundstykker og form som pølsebrød. Du kan selv velge hva slags mel du bruker, avhengig av hva dere foretrekker. Pølsebrød kan du gjerne lage en stor porsjon av, for de holder seg fint i fryser og kan tines opp etter behov.

Hjemmelagde pølsebrød gir deg oversikt over hva barna faktisk får i seg, og smaker godt både for store og små.

2. Pølse med salatkebab

Skjær strimler av gulrot og kål og fres dem i litt olje sammen med hvitløk. Ha i litt vann, soyasaus og sukker og la blandingen surre i 5 minutter. Smak til med pepper. Fordel blandingen i issalatblader og legg pølsen på toppen.

Blandingen holder seg godt et par dager i kjøleskap.

3. Hjemmelaget potetmos

En hjemmelaget potetmos er mye bedre og sunnere enn mos fra pose. Kok opp poteter, sellerirot og jordskokk og mos sammen med litt melk og smør. Bruk gode urter for å sette smak.

Mosen holder seg et par dager i kjøleskap.

Innhold Finsbråten grillpølser: Norsk svine– og storfekjøtt (65%), vann, tapioka, konserveringsmiddel E508, E250, løk, salt, muskat, ingefær, pepper, hvitløk, antioksidant E300 og dekstrose (mais).

Innhold Gilde Mer Smak Grillpølser: Kjøtt av svin og storfe (60 %), vann, stivelse, salt (1,8 %), løk, glukose, krydder, stabilisator E450, E451, antioksidant E315, konserveringsmiddel E262, E325, E250. Kan inneholde spor av melk. Glutenfri

Likte du artikkelen? Ikke glem å del