Boikott Nestlé!

  • Skrevet av Margit Vea
  • 22. februar 2013

 

«I strupen på Nestlé»  var tittelen TVHaugaland satte på intervjuet de hadde med meg onsdag 20 februar, 2013 (se innslaget her).Vel, vel, kanskje litt tilspisset formulert, men anbefaler dere av mange årsaker å boikotte Nestlé.

Nestlé, verdens største produsent av ferdigmat, DNA-tester barnemat for hestekjøtt. Det er uklart om de gjør analysene selv. Kan vi stole på analyser som selskapet gjør selv, når det er miliarder som står på spill? At Nestlé ser seg nødt til å gjøre analyser er i seg selv bekymringsfullt og er et bevis på at Nestlé er usikre på hva maten de produserer inneholder.

Forbrukerne har altfor stor tillitt til barnematprodusentene. Nestlé har slagordet «En god start på livet». Løgn og bedrag. Hvilke produkter produserer de til barn som har sluttet med barnemat? Det er søte kornblandinger, sjokolader, søte pålegg, is osv… og ta en grunndig titt på hva produktene innholder – ikke akkurat lystig lesning.

Barnematprodusenten har mange «svin på skogen». Nestlé er avslørt som løgnere og bedragere over hele verden. Det sies de har betalt over 1 million dollar for å forhindre forbrukere å få vite at produktene deres inneholder GMO (genmanipulert mat). De har helt sider 1970- tallet vært kritisert for å markedsføre morsmelkerstatning i fattige land og bevisst feilinformert kvinner for å øke salget av dårlig morsmelkerstatning. Hver dag dør mange barn fordi de ikke ammes. Helsearbeidere i Pakistan blir kontaktet av Nestlé og andre barnematprodusenter og får gaver. I Kina er vareprøver, blant annet fra Nestlé, gitt direkte til mødre. Les artikkelen på Aftenposten.no: Mange barn dør fordi de ikke ammes.

Vit hva barna spiser! Jeg håper av hele mitt hjerte at salget og forbruket av industriprodusert barnemat stuper! Boikott Nestlé!

Likte du artikkelen? Ikke glem å del