Blåbærgelé med råkrem
Barn elsker å trylle med blåbær. Blå godsaker i dessertskålen som dere kan spise hver dag! Lag gjerne dobbel porsjon!
Tips:
Dere kan bruke andre bær enn blåbær i denne oppskriften. Og hvis dere ikke har bær, kan dere lage gelé av saft.
Ingredienser
Slik gjør du det
-
Mål opp eplejuice og riktig mengde blåbær.
-
Ha eplejuice, blåbær, rørsukker, vaniljesukker og sitronmelisse eller mynteblader hvis du har, i en kjele.
-
Kok opp og la det småkoke i ca. 20 min.
-
Hell alle sammen gjennom en sil og i en bolle. Da unngår du grumsete gelé med bløte blader.
-
Bløtlegg gelatinplater i kaldt vann i minst 5 minutter, eller la gelantinpulveret svelle i 1 dl væske, eplemost eller vann.
-
Bland gelatinen med saften i bollen, det som skal bli geleen.
-
Hell saften over i en større serveringsbolle, eller fordel det i passende porsjonsglass. La det stå i kjøleskapet til det stivner, ca. 3 timer.
-
Server geleen med hjemmelaget vaniljesaus eller stivpisket kremfløte.
Viktig å vite om gelantin
Gelantin brukes til å få væske til å stivne, bli gelé.
Gelatinplater må bløtes opp i kaldt vann før bruk og gelantinpulver må eller svelle i 10 minutter før bruk.
Gelantin smelter i varm væske, men den må ikke kokes. Da stivner den ikke.
1 ts gelantinpulver er like mye som en plate gelantinblad.
Mange gode grunner for å løpe ut i skogen og plukke blåbær:
- Det er gøy å være i naturen
- Blåbær er supergodt
- Bær i skogen er gratis
- Blåbær er supersunt
- Blåbær inneholder ingen sprøytemidler
- Du kan lage mye godt av blåbær
Råkrem
Ingredienser
Slik gjør du det
-
Visp eggeplommer, sukker og vaniljesukker luftig og hvitt.
-
Visp kremen i en bolle for seg.
-
Rør den lettvispede kremen sammen med resten.
-
Server med friske bær i en dyp tallerken.
Del din matglede i kommentarfeltet nedenfor :) Bli med på å gjøre oppskriftene enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring.
Velbekomme!