Blåbærgelé med råkrem

  • Superenkel
  • 1

Barn elsker å trylle med blåbær. Blå godsaker i dessertskålen som dere kan spise hver dag! Lag gjerne dobbel porsjon!
Tips:
Dere kan bruke andre bær enn blåbær i denne oppskriften. Og hvis dere ikke har bær, kan dere lage gelé av saft.

Ingredienser

Slik gjør du det

  1. Mål opp eplejuice og riktig mengde blåbær.

  2. Ha eplejuice, blåbær, rørsukker, vaniljesukker og sitronmelisse eller mynteblader hvis du har, i en kjele.

  3. Kok opp og la det småkoke i ca. 20 min.

  4. Hell alle sammen gjennom en sil og i en bolle. Da unngår du grumsete gelé med bløte blader.

  5. Bløtlegg gelatinplater i kaldt vann i minst 5 minutter, eller la gelantinpulveret svelle i 1 dl væske, eplemost eller vann.

  6. Bland gelatinen med saften i bollen, det som skal bli geleen.

  7. Hell saften over i en større serveringsbolle, eller fordel det i passende porsjonsglass. La det stå i kjøleskapet til det stivner, ca. 3 timer.

  8. Server geleen med hjemmelaget vaniljesaus eller stivpisket kremfløte.

Viktig å vite om gelantin
Gelantin brukes til å få væske til å stivne, bli gelé.
Gelatinplater må bløtes opp i kaldt vann før bruk og gelantinpulver må eller svelle i 10 minutter før bruk.
Gelantin smelter i varm væske, men den må ikke kokes. Da stivner den ikke.
1 ts gelantinpulver er like mye som en plate gelantinblad.

Mange gode grunner for å løpe ut i skogen og plukke blåbær:

  1. Det er gøy å være i naturen
  2. Blåbær er supergodt
  3. Bær i skogen er gratis
  4. Blåbær er supersunt
  5. Blåbær inneholder ingen sprøytemidler
  6. Du kan lage mye godt av blåbær

Råkrem

Ingredienser

Slik gjør du det

  1. Visp eggeplommer, sukker og vaniljesukker luftig og hvitt.

  2. Visp kremen i en bolle for seg.

  3. Rør den lettvispede kremen sammen med resten.

  4. Server med friske bær i en dyp tallerken.

Del din matglede i kommentarfeltet nedenfor :) Bli med på å gjøre oppskriftene enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring.

Velbekomme!

Likte du oppskriften? Ikke glem å del