Tid for ramsløk

  • Superenkel
  • 13

Ramsløken står klar for å plukkes, i alle fall her på Karmøy hvor jeg bor. Det er mange gode grunner til å gi ramsløken større plass på kjøkkenet. Det fine er at den er gratis!

Ramsløk, kaldt for Nordens hvitløk, tåles som regel godt av de som ikke kan ha hvitløk. Den er faktisk også god for tarmfloraen da karbohydrater i løk lagres i form av fruktan som spaltes i tykktarmen. Fruktan er god mat for  de  «snille» tarmbakterier.

Ramsløkpesto

Ramsløkpesto

Ingredienser

Slik gjør du det

  1. Skyll ramsløken og la den trøke godt. Rist nøttene i en tørr panne. Ha nøttene i blender og mos dem. Tilsett ramsløk og resten av ingrediensene. Kjør til alt er godt blandet.
  2. Bland denne pestoen med god rømme, og du har nydelig dressing. Nydelig godt til reker, egg og spekemat.

RAMSLØKMARINADE
Marinaden er fin å fryse ned til senere bruk også. Smør marinaden på kjøtt som kylling, lam eller vilt, og bak i ovn. Den er også nydelig på kokte poteter, eller bare bland den sammen med litt rømme.
Mos ramsløkblande og tilsett olje til du har en passe tykk røre. Du kan tilsette litt salt om nødvendig, men det kan

Ramsløksmør

Ingredienser

Slik gjør du det

  1. Finhakk ramsløken eller mos den i en blender/hurtigmikser. Rør det sammen med det myke smøret og smak til med litt sitron om du vil.

SUPERKJAPP OG ENKEL POTETSALAT MED RAMSLØK

Vask og kok poteter møre i saltet vann. Hell av vannet og damp potetene tørre. Finsnitt løk (vårløk, rødløk eller sjalottløk) og grovhakk ramsløken.
Riv litt parmesan eller annen ost og ha over. Ha i ramsløk og løk og smak til med salt og kvernet pepper. Tilsett olivenolje og ev. andre urter som persille, basilikum.

Rekesalat med ramsløk

 

Du kan erstatte rekene med rå fisk, stekt kylling eller spekemat.

Ingredienser

Slik gjør du det

  1. Rens rekene. Skrell agurken og fjern det bløte i midten (spis det...). Skjær agurken i små terninger.

  2. Skjær vårløken i tynne ringer og finhakk ramsløken.

  3. Bland alt sammen i en skål og hell over olivenolje og saft fra sitron og smak til med salt.

Vil du være med på kurs? Se oversikt her.

Del din matglede i kommentarfeltet nedenfor :) Bli med på å gjøre oppskriftene enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring.

Velbekomme!

Likte du oppskriften? Ikke glem å del