Superenkle og langsomme rundstykker

  • 1

I syvende episode av Kjøkkenpatruljen lager vi rundstykker og godt pålegg. I denne rundstykkeoppskriften bruker vi lite gjær og lar deigen stå å heve lenge, hele natten eller dagen. Bakst som får stå lenge å heve, er godt for magen. Det finnes mange gode små hjelpere i melet som gjør en god jobb for magen vår når vi gir dem god tid!

Ps: du trenger ikke kjøkkenmaskin for å bake brød. Du kommer langt med en bolle og en slikkepott.

 

5 dl kaldt vann

5 g gjær

5 dl siktet hvete – eller speltmel

8 dl sammalt mel (hvete, spelt eller urkorn)

½ ts salt

2 never med frø eller kjerner (linfrø, solsikkekjerner, gresskarkjerner)

Slik gjør du:

  1. Finn frem alle ingrediensene og mål opp riktig mengde mel og vann.
  2. Hell kaldt vann i en stor bolle. Smuldre gjæren i vannet og rør til gjæren er oppløst.
  3. Ha i litt og litt mel og salt. Tilsett frø eller kjerner om du vil.
  4. Rør med slikkepotten til deigen henger godt sammen.
  5. Dekk til deigen med plast eller lokk og la den stå på kjøkkenbenken å heve natten over, eller hele dagen (8 timer er bra).
  6. Når deigen er ferdig hevet, skrur du ovnen på 225 ° Dekk stekebrettene med bakepapir.
  7. Bruk en stor skje og ta forsiktig en klatt med deig. Velt deigen forsiktig over på et stekebrettet. En slikkepott kan gjøre det lettere å få deigen over fra skjeen til brettet.

Stek rundstykkene i 15 – 20 minutter midt i ovnen til de er lyse brune.

MK - KJØKKENPATRULJEN EPISODE 7 - 6

Del din matglede i kommentarfeltet nedenfor :) Bli med på å gjøre oppskriftene enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring.

Velbekomme!

Likte du oppskriften? Ikke glem å del