Superenkle og langsomme rundstykker
I syvende episode av Kjøkkenpatruljen lager vi rundstykker og godt pålegg. I denne rundstykkeoppskriften bruker vi lite gjær og lar deigen stå å heve lenge, hele natten eller dagen. Bakst som får stå lenge å heve, er godt for magen. Det finnes mange gode små hjelpere i melet som gjør en god jobb for magen vår når vi gir dem god tid!
Du trenger ikke kjøkkenmaskin for å bake brød. Du kommer langt med en bolle og en slikkepott.
Ingredienser
Slik gjør du det
-
Finn frem alle ingrediensene og mål opp riktig mengde mel og vann.
-
Hell kaldt vann i en stor bolle. Smuldre gjæren i vannet og rør til gjæren er oppløst.
-
Ha i litt og litt mel og salt. Tilsett frø eller kjerner om du vil.
-
Rør med slikkepotten til deigen henger godt sammen.
-
Dekk til deigen med plast eller lokk og la den stå på kjøkkenbenken å heve natten over, eller hele dagen (8 timer er bra).
-
Når deigen er ferdig hevet, skrur du ovnen på 225 ° Dekk stekebrettene med bakepapir.
-
Bruk en stor skje og ta forsiktig en klatt med deig. Velt deigen forsiktig over på et stekebrettet. En slikkepott kan gjøre det lettere å få deigen over fra skjeen til brettet.
-
Stek rundstykkene i 15 – 20 minutter midt i ovnen til de er lyse brune.

Del din matglede i kommentarfeltet nedenfor :) Bli med på å gjøre oppskriftene enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring.
Velbekomme!