Sprø og myke vårruller
Denne lette og friske, vietnamesiskinspirerte snacksen er perfekt fingermat og passer godt i matpakka. For å få dem sprø, kan dere pensle dem med olje og steke dem i ovnen. r De smaker godt rå også.
La dere friste til å smake på urter. Det går fint an å fylle rispapirrullene med bare grønnsaker i strimler, urter og nudler, men dere kan også legge i reker, strimler av biffkjøtt, skinke, svinekjøtt, kyllingkjøtt og fisk. Grønnsaker som gulrot, agurk, vårløk, aspargesbønner og sukkererter skåret i strimler, egner seg godt.
Legger dere urtene på rispapiret først, vil det se flott ut når fargene synes gjennom rullen.
Ingredienser
Slik gjør du det
-
Skjær gressløken i 8 cm lange strimler og plukk mintbladene av stilkene.
-
Ha varmt vann i en bolle, ca. 70 ˚C, og legg et rispapir i bløt i ca. ½ minutt, til det er mykt.
-
Ta det opp uten at det brettes eller skrukkes og legg det på et kjøkkenhåndkle eller skjærefjøl.
-
Hvis rispapiret sprekker, kan der bruke to papir for hver rull dere lager. Fordel en stripe med fyll på rispapiret: for eksempel mynte, gressløk, kål og reker.
-
Brett inn de korte endene og rull dem sammen til faste ruller. Gjenta med de andre rispapirene. La rullene ligge godt innpakket i et håndkle frem til de skal spises, slik at de ikke tørker ut.
-
Server rispapirrullene med den avkjølte kokossausen som dipp.
Dipper
Her er noen forslag til andre sauser som passer som dipp til rispapirruller:
Eddik- og soyasaus: Bland ½ dl riseddik, 2 ss soyasaus og eventuelt ½ rød finhakket chili i en bolle. Passer til kjøtt-, kylling- og grønnsakruller.
Sitron- og fiskesaus: Bland ½ dl sitronsaft, 2 ss fiskesaus og 2 ts brunt sukker i en bolle. Passer til kylling-, kjøtt- og grønnsakruller.
Honning- og ingefærsaus: Bland ½ dl soyasaus, 2 ss honning, 1 ts sesamolje, 1 presset hvitløk og 1 ts finrevet ingefær i en bolle og rør godt. Passer til svine- og grønnsakruller.
(Foto: Vincent Hansen – MAtkanalen 2016)
Del din matglede i kommentarfeltet nedenfor :) Bli med på å gjøre oppskriftene enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring.
Velbekomme!