Sprø og myke vårruller

  • Superenkel
  • 1

Denne lette og friske, vietnamesiskinspirerte snacksen er perfekt fingermat og passer godt i matpakka. For å få dem sprø, kan dere pensle dem med olje og steke dem i ovnen.  r De smaker godt rå også.

La dere friste til å smake på urter. Det går fint an å fylle rispapirrullene med bare grønnsaker i strimler, urter og nudler, men dere kan også legge i reker, strimler av biffkjøtt, skinke, svinekjøtt, kyllingkjøtt og fisk. Grønnsaker som gulrot, agurk, vårløk, aspargesbønner og sukkererter skåret i strimler, egner seg godt.

Legger dere urtene på rispapiret først, vil det se flott ut når fargene synes gjennom rullen.

Ingredienser

Slik gjør du det

  1. Skjær gressløken i 8 cm lange strimler og plukk mintbladene av stilkene.

  2. Ha varmt vann i en bolle, ca. 70 ˚C, og legg et rispapir i bløt i ca. ½ minutt, til det er mykt.

  3. Ta det opp uten at det brettes eller skrukkes og legg det på et kjøkkenhåndkle eller skjærefjøl.

  4. Hvis rispapiret sprekker, kan der bruke to papir for hver rull dere lager. Fordel en stripe med fyll på rispapiret: for eksempel mynte, gressløk, kål og reker.

  5. Brett inn de korte endene og rull dem sammen til faste ruller. Gjenta med de andre rispapirene. La rullene ligge godt innpakket i et håndkle frem til de skal spises, slik at de ikke tørker ut.

  6. Server rispapirrullene med den avkjølte kokossausen som dipp.

Dipper

Her er noen forslag til andre sauser som passer som dipp til rispapirruller:

Eddik- og soyasaus: Bland ½ dl riseddik, 2 ss soyasaus og eventuelt ½ rød finhakket chili i en bolle. Passer til kjøtt-, kylling- og grønnsakruller.

Sitron- og fiskesaus: Bland ½ dl sitronsaft, 2 ss fiskesaus og 2 ts brunt sukker i en bolle. Passer til kylling-, kjøtt- og grønnsakruller.

Honning- og ingefærsaus: Bland ½ dl soyasaus, 2 ss honning, 1 ts sesamolje, 1 presset hvitløk og 1 ts finrevet ingefær i en bolle og rør godt. Passer til svine- og grønnsakruller.

(Foto: Vincent Hansen – MAtkanalen 2016)

 

 

Del din matglede i kommentarfeltet nedenfor :) Bli med på å gjøre oppskriftene enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring.

Velbekomme!

Likte du oppskriften? Ikke glem å del