Søte, brente mandler
Mandler brent med julens krydder er god snacks både i adventsiden og til jul. De er også fine å gi bort i julepressang. Her er det bare å sette i gang. I stedet for kokosblomstsukker, kan du bruke honning eller lønnesirup.
Ingredienser
Slik gjør du det
-
Hell vann, kokosblomstsukker (eller annen søtning), krydder og salt i en jerngryte eller tykkbunnet kjele.
-
Varm opp på middels temperatur til kokosblomstsukkeret er smeltet. Rør rundt til du ser væsken begynner å fordampe, og massen begynner å ligne karamellsaus.
-
Ha i mandlene. Rør jevnlig til all væsken er fordampet og massen begynt å tykne til karamell som legger seg rundt mandlene, etter ca. 15–20 minutter. Rør hele tiden slik at det ikke brenner seg.
-
Når mandlene begynner å klumpe seg sammen, kan du ha i smøret eller kokosfettet. La det smelte mens du rører godt om.
-
Hell mandlene på et stekebrett med bakepapir og la de kjøle seg ned.
-
Bryt mandlene fra hverandre og ha det i en skål eller i et glass.

Del din matglede i kommentarfeltet nedenfor :) Bli med på å gjøre oppskriftene enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring.
Velbekomme!