Søte, brente mandler

  • 20 min
  • 35 min
  • Superenkel
  • 1

Mandler brent med julens krydder er god snacks både i adventsiden og til jul. De er også fine å gi bort i julepressang. Her er det bare å sette i gang. I stedet for kokosblomstsukker, kan du bruke honning eller lønnesirup.

Ingredienser

Slik gjør du det

  1. Hell vann, kokosblomstsukker (eller annen søtning), krydder og salt i en jerngryte eller tykkbunnet kjele.

  2. Varm opp på middels temperatur til kokosblomstsukkeret er smeltet. Rør rundt til du ser væsken begynner å fordampe, og massen begynner å ligne karamellsaus.

  3. Ha i mandlene. Rør jevnlig til all væsken er fordampet og massen begynt å tykne til karamell som legger seg rundt mandlene, etter ca. 15–20 minutter. Rør hele tiden slik at det ikke brenner seg.

  4. Når mandlene begynner å klumpe seg sammen, kan du ha i smøret eller kokosfettet. La det smelte mens du rører godt om.

  5. Hell mandlene på et stekebrett med bakepapir og la de kjøle seg ned.

  6. Bryt mandlene fra hverandre og ha det i en skål eller i et glass.

Trenger du ingredienser til julebaksten? Vår samarbeidspartner gir deg 25% om du bruker kode MV25

 

Del din matglede i kommentarfeltet nedenfor :) Bli med på å gjøre oppskriftene enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring.

Velbekomme!

Likte du oppskriften? Ikke glem å del