Snikkerskake
Snikkerskaken er like god som "sjokoladen" den har fått navnet fra. Den skal verken stekes eller kokes, og barna kan være med å lage den.
Ingredienser
Slik gjør du det
-
Kjør peanøtter og havregryn i en matprosessor i noen minutter til det er finmalt. La maskinen gå til det begynner å renne litt fett av peanøttene.
-
Ha i dadler og lønnesirup. La maskinen gå til det blir en klissete deig. Ha i litt ekstra vann hvis deigen er for tørr.
-
Kna deigen med hendene og press den ned i en form, ca. 20x30 cm, som er dekket med bakepapir. Sett formen i kjøleskap eller fryseren mens du lager kremen:
Ingredienser
Slik gjør du det
-
Ha alle ingrediensene bortsett fra peanøtter i en liten kjele. Varm forsiktig opp på svak varme eller sett kjelen i ovnen på svak varme.
-
Ha i lønnesirup og rør godt.
-
Tilsett peanøtter og hell røra over bunnen. Sett kaken tilbake i frysen. Kaken er klar til å nytes etter ca. 2 timer.
Del din matglede i kommentarfeltet nedenfor :) Bli med på å gjøre oppskriftene enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring.
Velbekomme!