Smør dere med tålmodighet
Det er gøy å lage sitt eget smør. Og ingen kan klage på at det å lage smør er vanskelig! Noen har opplevd å «lage smør» når de egentlig skulle piske krem, og pisket den for lenge. Her lager vi smør i et glass med lokk.
Ingredienser
Slik gjør du det
-
Hell fløten i et glass og sett på lokket. Pass på at kun 1/3 av glasset fylles med kremfløte eller seterrømme.
-
Rist til fløten eller rømmen har samlet seg i en klump. Det kan være litt slitsomt å riste glasset alene, så la det gjerne gå på omgang. I starten går det ganske sent, men plutselig samler fettstoffene i fløten eller rømmen seg og dere kan se at det klumper seg i glasset!
-
Samle smørmassen i en skål og klem ut det som er igjen av væsken, som kalles kjernemelk (ligner på skummet melk). Kjernemelka kan dere bruke neste gang dere baker brød eller lager pannekaker.
-
Dere kan godt legge smøret i et kjøkkenhåndkle og klemme ut resten av væsken.
-
Tilsett salt hvis dere vil.
-
Pakk inn smøret i matpapir eller ha det over på rene glass. Smøret holder seg i kjøleskapet i 1–2 uker.
Skal dere grille i sommer og får lyst på kryddersmør? Bland for eksempel finraspet sitronskall, hvitløk, ulike urter eller krydder i smøret.

Del din matglede i kommentarfeltet nedenfor :) Bli med på å gjøre oppskriftene enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring.
Velbekomme!