Salaten for de gode tarmbakteriene

  • 20 min
  • Superenkel
  • 1

Salaten, med grønnsaker i kvantitet og kvalitet, er supermat for de viktige bakteriene i tarmen din. Lag en stor porsjon en gang i uken.

Variert kosthold er bra, og vi bør ha 30 ulike råvarer i kosten daglig.  Denne salaten inneholder ulike grønnsaker, 10-20 – en god start! Grønnsakene bør helst vøre av sesong, og de må kunne spises rå. 

Ingredienser

Slik gjør du det

  1. Økologiske grønnsaker trenger ikke skylles og skrelles da det er mange gode mikroorganismer i skallet. Børst av synlig jord.

  2. Ha grønnsakene i en matprosessor eller blender, og kutt grønnsakene i mindre biter.

  3. Bland alle grønnsakene godt sammen og hell over saft av en sitron slik at grønnsaksblandingen holder seg godt. Ha alt i et stort glass og sett i kaldt i kjøleskap.

  4. Hell gjerne litt god olivenolje over salaten før du spiser den, da får du bedre opptak av fettløselige vitaminer og plantestoffer.

I stedet for å ha over olje og sitron, kan du lage denne dressingen som du kan helle over mange type salater:https://margitvea.no/oppskrifter/salaten-som-styrker-immunforsvaret/

Meld deg på matkurs og få flere tips til både salater og annen god mat som støtter immunforsvaret og gir deg bedre helse.

Del din matglede i kommentarfeltet nedenfor :) Bli med på å gjøre oppskriftene enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring.

Velbekomme!

Likte du oppskriften? Ikke glem å del