Salaten for de gode tarmbakteriene
Salaten, med grønnsaker i kvantitet og kvalitet, er supermat for de viktige bakteriene i tarmen din. Lag en stor porsjon en gang i uken.
Variert kosthold er bra, og vi bør ha 30 ulike råvarer i kosten daglig. Denne salaten inneholder ulike grønnsaker, 10-20 – en god start! Grønnsakene bør helst vøre av sesong, og de må kunne spises rå.
Ingredienser
Slik gjør du det
-
Økologiske grønnsaker trenger ikke skylles og skrelles da det er mange gode mikroorganismer i skallet. Børst av synlig jord.
-
Ha grønnsakene i en matprosessor eller blender, og kutt grønnsakene i mindre biter.
-
Bland alle grønnsakene godt sammen og hell over saft av en sitron slik at grønnsaksblandingen holder seg godt. Ha alt i et stort glass og sett i kaldt i kjøleskap.
-
Hell gjerne litt god olivenolje over salaten før du spiser den, da får du bedre opptak av fettløselige vitaminer og plantestoffer.
I stedet for å ha over olje og sitron, kan du lage denne dressingen som du kan helle over mange type salater:https://margitvea.no/oppskrifter/salaten-som-styrker-immunforsvaret/
Meld deg på matkurs og få flere tips til både salater og annen god mat som støtter immunforsvaret og gir deg bedre helse.
Del din matglede i kommentarfeltet nedenfor :) Bli med på å gjøre oppskriftene enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring.
Velbekomme!