Rabarbra- og jordbærgrøt med granskudd

  • Superenkel
  • 8

Rabarbra, jordbær og granskudd passer godt sammen - bare prøv!

Ingredienser

Slik gjør du det

  1. Vask og skjær rabarbra i tynne skiver.
  2. Ha rabarbra og vann i en kjele og kok opp. La det putre til rabarbraen er gjennomkokt.
  3. Ta kjelen av platen og tilsett granskudd. Rør godt om.
  4. Ha i jordbærene og la de ligge til de er gjennomvarme. Du kan også bruke frosne bær, men da tar det litt lengre tid. Rør godt om, mos gjerne jordbærene noe.
  5. Tilsett mer granskudd om du synes grøten ikke er søt nok.

Granskuddsirup

Legg granskuddene du har plukket i en kjele og hell på vann til det dekker.

Kok skuddene over middels varme i 20 – 25 minutter.

Sil av væsken i en liten bolle og kast granskuddene.

Mål opp hvor mange desiliter væske du har.

Nå skal du tilsette to deler rørsukker til tre deler væske. Her er et eksempel:

3 dl væske

2 dl sukker

Ha både væske og sukker i en kjele. Rør godt og la det koke over svak varme til det får en sirupaktig konsistens. Du vil se at væsken plutselig forandrer farge, fra å være brunaktig, til å bli rød og fin. Jo lenger den koker, jo mørkere blir den.

Hell sirupen på rene glass.

Visste du at granskuddsirup kan være godt for sår hals og hoste? Morsomt å gi i gave!

Del din matglede i kommentarfeltet nedenfor :) Bli med på å gjøre oppskriftene enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring.

Velbekomme!

Likte du oppskriften? Ikke glem å del