Rabarbra- og jordbærgrøt med granskudd
Rabarbra, jordbær og granskudd passer godt sammen - bare prøv!
Ingredienser
Slik gjør du det
- Vask og skjær rabarbra i tynne skiver.
- Ha rabarbra og vann i en kjele og kok opp. La det putre til rabarbraen er gjennomkokt.
- Ta kjelen av platen og tilsett granskudd. Rør godt om.
- Ha i jordbærene og la de ligge til de er gjennomvarme. Du kan også bruke frosne bær, men da tar det litt lengre tid. Rør godt om, mos gjerne jordbærene noe.
- Tilsett mer granskudd om du synes grøten ikke er søt nok.

Granskuddsirup
Legg granskuddene du har plukket i en kjele og hell på vann til det dekker.
Kok skuddene over middels varme i 20 – 25 minutter.
Sil av væsken i en liten bolle og kast granskuddene.
Mål opp hvor mange desiliter væske du har.
Nå skal du tilsette to deler rørsukker til tre deler væske. Her er et eksempel:
3 dl væske
2 dl sukker
Ha både væske og sukker i en kjele. Rør godt og la det koke over svak varme til det får en sirupaktig konsistens. Du vil se at væsken plutselig forandrer farge, fra å være brunaktig, til å bli rød og fin. Jo lenger den koker, jo mørkere blir den.
Hell sirupen på rene glass.
Visste du at granskuddsirup kan være godt for sår hals og hoste? Morsomt å gi i gave!
Del din matglede i kommentarfeltet nedenfor :) Bli med på å gjøre oppskriftene enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring.
Velbekomme!