Pavlova med granskuddsirup til 17 mai

  • Superenkel
  • 1

Nå er tiden inne for å plukke lysegrønne granskudd igjen. Varmen de siste dagene har fått dem til å sprette frem. Lager du granskuddsirup til helgen, kan du løfte 17. mai kaken til nye høyder. Mariner jordbær og andre bær i granskuddsirup før du legger dem på kaken. Her er det pavlova med bær dynket i sirup.

Ingredienser

Slik gjør du det

  1. Legg granskuddene i en kjele og hell på vann. Kok skuddene over middels varme i 20 – 25 minutter.
  2. Sil av væsken i en liten bolle og kast granskuddene. Ha væsken tilbake i kjelen og ha i rørsukker.
  3. Rør godt og la det koke over svak varme til det får en sirupaktig konsistens. Du vil se at væsken plutselig forandrer farge, fra å være brunaktig, til å bli rød og fin. Jo lenger den koker, jo mørkere blir den.
  4. Hell sirupen på rene glass. Spør en voksen om hjelp om du synes det er vanskelig. Det er fort gjort å brenne seg. Lar du sirupen stå i kjøleskapet, holder den seg i månedsvis.

Visste du at granskuddsirup sies å være godt for sår hals og hoste? Morsomt å gi i gave!

 

Del din matglede i kommentarfeltet nedenfor :) Bli med på å gjøre oppskriftene enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring.

Velbekomme!

Likte du oppskriften? Ikke glem å del