Frisk og sødmefyll gluten- og melkefri kake til påsken

  • 40 min
  • Enkel
  • 1

Frisk og sødmefyll kake uten melk og mel.

Ingredienser

Slik gjør du det

  1. Varm ovnen til 175 grader. Kjør valnøtter i matprossor eller blender.
  2. Ha i melis og bland godt.
  3. Pisk myk marengs av egg og sukker og vend den forsiktig i valnøtt- og melisblandingen.
  4. Hell alt i en rund form på ca. 24 cm, og stek bunnen midt i ovnen i ca. 25 minutter.

Kakefyll/toppings

Ingredienser

Slik gjør du det

  1. Bløtlegg cachewnøttene i ca. 2 timer. Sil av vannet og ha dem i en blender eller annen kjøkkenmaskin. Kjør maskinen til nøttene er finmalte.
  2. Tilsett resten av ingrediensene og kjør maskinen til det blir en jevn og luftig krem. Smak på kremen om den er søt nok.
  3. Tilsett mer honning om det trengs.
  4. Fordel kremen over kakebunnen og sett kaken i frysen. Pynt med mango skåret i små terninger.

Her på vårt onlinekurs kan du ser hvordan denne kaken lages, og mye mer:

 

Del din matglede i kommentarfeltet nedenfor :) Bli med på å gjøre oppskriftene enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring.

Velbekomme!

Likte du oppskriften? Ikke glem å del