Mormors makrellkaker

 • Superenkel
 • 45

Makrell- og sildekaker har en rikere smak enn det fiskekaker vanligvis har, og det må derfor sterke saker til hvis dere ønsker å krydre dem. Dere kan for eksempel teste hvordan fiskekakene smaker med hvitløk, kapers, urter (dill, persille, mynte ...) og chili.

Ingredienser

Slik gjør du det

 1. Rens makrellfileten fri for bein. Om dere har en tørr brødskalk, kan dere først mose den i matprosessoren før dere har i fisken. Ha deretter i grovhakket løk og purre, smakstilsetninger, potetmel eller brødrasp, og mos det hele. Kapersen bør skylles i rent vann først.

 2. Visp egget med rømme, salt og pepper, og arbeid det godt inn i farsen. Ha i eventuelle andre smaker.

 3. Stek kakene i en stekepanne eller direkte på oljesmurt plate eller folie på grillen.

 4. Stek en prøvekake først, og juster mengden salt og eventuelt krydder. Kakene kan også forhåndsstekes i panne for så å varmes opp på grillen. Ferdigstekte kaker kan holdes varme i ovnen på 70 °C mens de siste kakene stekes ferdig.

Supergod kålsalat

Denne salaten er super sammen med makrellkakene. Dere trenger ingen ting annet!

Ingredienser

Slik gjør du det

 1. Lag dressingen først. Hakk chili eller paprika og ha det i salatbollen sammen med rømme, lønnesirup eller akasiehonning, salt, pepper og eddik.

 2. Smak på dressingen om den er passe salt, syrlig og søt.

 3. Finsnitt kålen så tynt dere klarer.

 4. Riv sellerien på den groveste delen på råkostjernet.

 5. Bland sellerien i dressingen.

 6. Ha kålen i bollen til slutt, og bland forsiktig sammen.

Visste dere at nykål og spisskål er en av de aller sunneste grønnsakene vi kan spise? Kål inneholder viktige stoffer som gjør immunforsvaret ditt sterkere. Det beskytter deg både mot kreft og sykdommer i hjerte.

 

Dag 1 - makrellkaker 1 Dag 1 - salat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Del din matglede i kommentarfeltet nedenfor :) Bli med på å gjøre oppskriftene enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring.

Velbekomme!

Likte du oppskriften? Ikke glem å del