«Melkefri» risgrøt til jul

  • 20 min
  • 120 min
  • Superenkel
  • 1

Flere har etterspurt oppskrift på "melkefri" julegrøt. Her følger oppskriften jeg vanligvis bruker.

Om du velger å lage risgrøt av vanlig melk, så erstatter du mandel- og kokosmelk med vanlig melk.

Det er mulig å få tak i mandelmelk i enkelte butikker, men jeg lager den som oftest selv. Da får jeg ren mandelmelk uten andre tilsetninger.

Ingredienser

Slik gjør du det

  1. Legg 3 dl mandler i bløt over natta, minst 6–8 timer. Hell av vannet, skyll mandlene og ha de over i en blender eller matprosessor.

  2. Tilsett 5 dl vann og kjør maskinen til du får en jevn røre. Legg en ren strie eller gammelt kjøkkenhåndkle over en sil. Hell over melken over i silen og la det stå og renne av i en bolle. Press massen med en sleiv til slutt for å få ut så mye væske som mulig.

Julegrøt

Risgrøt

Ingredienser

Slik gjør du det

  1. Kopp opp vann og ha i risgryn. Jeg pleie rå skylle risgryn i kaldt vann før jeg har det i kjelen.
  2. Kok til grynene har trekt inn det meste av vannet, til det er blitt en grøt.
  3. Tilsett mandel- og kokosmelk. Rør jevnt til det hele koker.
  4. Nå kan du sette kjelen i en kald stekeovn og la den gjøre seg ferdig der. Har du en wonderbag, så fungerer den også helt supert - eller pakk den inn i en dyne. Har du det travelt, står du bare og rører jevnlig til grøten er ferdig kokt.
  5. Tilsett salt rett før servering, og server grøten med kanel, sukker og ev. smør.

Del din matglede i kommentarfeltet nedenfor :) Bli med på å gjøre oppskriftene enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring.

Velbekomme!

Likte du oppskriften? Ikke glem å del