Mandler til jul

  • Superenkel
  • 1

Salte og karamelliserte mandler hører med til jul. Det hører også med til adventstiden, og er super julegave du kan lage selv.

Salte mandler

Ingredienser

Slik gjør du det

  1. Ha vann og salt i en stor kjele og kok opp til saltet har løst seg opp.

  2. Skru av varmen, eller ta kjelen av platen. La mandlene ligge i vannet i ca. 30 minutter.

  3. Hell mandlene over et dørslag og la det renne godt av seg.

  4. Sett ovnen på 180 grader og fordel mandlene på to stekebrett med bakepapir.

  5. Stek mandlene i ovnen i rundt 15 minutter. Knekk en mandel i to og se om de er lysebrune i midten - da er de ferdige.

  6. La mandlene avkjøles godt, la de gjerne stå til dagen derpå.

Karamelliserte mandler

Ingredienser

Slik gjør du det

  1. Legg mandlene på en stekeplate og rist dem i ovnen på 180°C i ca. 10 minutter.
  2. Ha mandler, sukker og vann i en vid stekepanne (gjerne med teflonbelegg) eller kjele. Varm det opp til kokepunktet og la det småputre mens du rører jevnlig med tresleiv. Vannet vil etter hvert fordampe og sukkeret smelter til karamell. Dette kan ta fra 20 - 30 minutter etter hvor varmt du har det.
  3. Når karamellen begynner å tykne, tar du pannen av varmen, og tilsetter smør, honning og kanel. Rør godt.
  4. Ha mandlene over på to stekeplater eller serveringsbrett dekket med bakepapir. Skill mandlene fra hverandre med to spiseskjeer eller gafler. La de stå og kjøle seg ned.
  5. Knekk mandlene fra hverandre hvis de henger sammen, og ha de over på et glass eller i en eske.

Del din matglede i kommentarfeltet nedenfor :) Bli med på å gjøre oppskriftene enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring.

Velbekomme!

Likte du oppskriften? Ikke glem å del