Mandelmelk panna cotta

  • 20 min
  • 20 min
  • Superenkel
  • 1

Panna cotta er en nydelig og anvendelig dessert som vanligvis lages med kumelk, fløte eller rømme. Jeg har nå testet ut noen varianter uten kumelk, og denne med hjemmelaget mandelmelk er bare helt nydelig.

Ingredienser

SLIK LAGER DU MANDELMELK:
Legg 3 dl mandler i bløt over natta, minst 6–8 timer. Hell av vannet, skyll mandlene og ha de over i en blender eller matprosessor. Tilsett 5 dl vann og kjør maskinen til du får en jevn røre. Legg en ren strie eller gammelt kjøkkenhåndkle over en sil. Hell over melken over i silen og la det stå og renne av i en bolle. Press massen med en sleiv til slutt for å få ut så mye væske som mulig.

Slik gjør du det

  1. Lag mandelmelk hvis du ikke kjøper ferdig i butikken.

  2. Kok opp sukker, melk og vanilje og bløtlegg gelatinplater i kaldt vann. Løs opp gelatinen i væsken og avkjøl litt.

  3. Tilsett finrevet sitronskall og rør det godt inn.

  4. Fjern vaniljestangen og fordel væsken i passe store porsjonsglass. La det stå i kjøleskapet i minst 3 timer.

  5. Topp pannakottaen med rørte bær eller marinert frukt.

Del din matglede i kommentarfeltet nedenfor :) Bli med på å gjøre oppskriftene enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring.

Velbekomme!

Likte du oppskriften? Ikke glem å del