Lasagne med «grønnsaksplater»

  • 50 min
  • 80 min
  • Middels
  • 1

Lasagne kan lages på mange måter. I stedet for pastaplater kan vi i lasagnen ha både poteter og grønnsaker. Prøv gjerne også med spinat, brennesle, kinakål, savoykål og/eller skvallerkål mellom lagene.

Ingredienser

Slik gjør du det

  1. Rens og finhakk løk og hvitløk. Ha i olivenolje og kjøttdeig. Rør godt. Stek kjøttdeigen til den blir grå.

  2. Ha i tomater, oregano, kraft, salt og pepper.

  3. Skru ned varmen og la alt koke forsiktig under lokk i 5–10 minutter mens du rører av og til – slik at det ikke brenner seg fast.

  4. Skrell potetene og skjær dem i skiver. Skjær squash i skiver med en potetskreller eller ostehøvel og paprika i strimler.

  5. Finn frem en ildfast form. Smør den med olje. Legg først et lag med kjøttsaus. Så legger du et lag med poteter før du legger over et lag grønnsaker.

  6. Bak lasagnen nederst i ovnen i 30–40 minuter. Dryss over nøttene når det er 10 minutter igjen av steketiden.

  7. Når du har tatt ut formen fra ovnen, kan du la den hvile i ca. 10 minutter – slik at lasagnen får satt seg. Pynt med persille eller basilikum på toppen.

Del din matglede i kommentarfeltet nedenfor :) Bli med på å gjøre oppskriftene enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring.

Velbekomme!

Likte du oppskriften? Ikke glem å del