Lasagne med «grønnsaksplater»
Lasagne kan lages på mange måter. I stedet for pastaplater kan vi i lasagnen ha både poteter og grønnsaker. Prøv gjerne også med spinat, brennesle, kinakål, savoykål og/eller skvallerkål mellom lagene.
Ingredienser
Slik gjør du det
-
Rens og finhakk løk og hvitløk. Ha i olivenolje og kjøttdeig. Rør godt. Stek kjøttdeigen til den blir grå.
-
Ha i tomater, oregano, kraft, salt og pepper.
-
Skru ned varmen og la alt koke forsiktig under lokk i 5–10 minutter mens du rører av og til – slik at det ikke brenner seg fast.
-
Skrell potetene og skjær dem i skiver. Skjær squash i skiver med en potetskreller eller ostehøvel og paprika i strimler.
-
Finn frem en ildfast form. Smør den med olje. Legg først et lag med kjøttsaus. Så legger du et lag med poteter før du legger over et lag grønnsaker.
-
Bak lasagnen nederst i ovnen i 30–40 minuter. Dryss over nøttene når det er 10 minutter igjen av steketiden.
-
Når du har tatt ut formen fra ovnen, kan du la den hvile i ca. 10 minutter – slik at lasagnen får satt seg. Pynt med persille eller basilikum på toppen.
Del din matglede i kommentarfeltet nedenfor :) Bli med på å gjøre oppskriftene enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring.
Velbekomme!