Krydderkjeks med frø

  • Superenkel
  • 1

Disse kjeksene er glutenfrie og krydret med smaker fra midtøsten. De kan lages som små kjeks eller knekkebrød, og de kan krydres med andre krydder enn det som er foreslått her.

Ingredienser

Slik gjør du det

  1. Ha alt i en bolle og kan det sammen til en deig. Del deigen i to da det er nok til to brett.

  2. Finn frem to bakepapir, og smør dem med olje. Legg den ene halvparten av deigen på det ene papiret. Trykk deigen flat, og legg over det andre bakepapiret.

  3. Kjevle så deigen mellom bakepapirene til den er jevn og ca. 1/2 cm tykk over det hele.

  4. Bruk en pizzadeler eller kniv, og skjær i passe store ruter. Du kan skjære ut til små kjeks, eller knekkebrød.

  5. Sett brettet midt i ovnen på 180 grader. Stek kjeksen i 15–20 minutter, skru av ovnen og la de hvile i 5 minutter til. Du kan steke to brett om gangen om du bruker varmluft.

  6. Brekk kjeksen eller knekkebrødene forsiktig fra hverandre og avkjøl på rist før du har dem i en boks.

Ønsker du å lage krydderblandingen fra Midtøste, Za´atar, selv? Da trenger du følgende:
4 spiseskjeer sumak (tørka sitron - du kan også bruke kaffirlime fra www.villpepper.no )
2 spiseskjeer timian
1 spiseskje sesamfrø
2 spiseskjeer oregano
2 spiseskjeer merian
1 teskje grovt salt

Ha sesamfrø i en tørr stekepanne og toast de lett. Ha det over i en morter og mal dem. Tilsett resten av krydderne, salt og mal til det er passe finmalt. Za'ataren kan du ha over i i et glass med lokk, og drysse over avokado, stekte grønnsaker, smør, ha det i oljedressinger m.m.

Del din matglede i kommentarfeltet nedenfor :) Bli med på å gjøre oppskriftene enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring.

Velbekomme!

Likte du oppskriften? Ikke glem å del