Kjøttpålegg
Dere kan lage pålegg av alle typer kjøtt: svinekjøtt, oksekjøtt, kalkun, vilt eller lam. Her har vi brukt lammefilet. Smaken er forskjellig, og dere kan selvfølgelig velge krydder og urter dere har lyst til å bruke, som for eksempel chili, hvitløk, skall av sitron, persille osv.
Ingredienser
Slik gjør du det
-
Gni lammefileten inn med salt, pepper og smør eller olje. Spør gjerne en voksen om hjelp. Brun den raskt på en varm panne.
-
Kjøttet skal nå steke videre i ovnen på 200°C. Dere kan steke det på lavere temperatur (for eksempel 120°C), men da tar det lengre tid. Stikk gjerne et termometer i kjøttet. Når termometeret viser 75°C, er kjøttet ferdig stekt. Lam kan gjerne ha lavere temperatur, helt nede i 65°C.
-
Stek fileten i 15 - 20 minutter til den er gjennomstekt. Tykkere stek trenger mye lengre tid.
-
La kjøttet hvile før du skjærer i det. Da renner det ikke så mye god kraft ut av kjøttet, og kjøttet blir saftigere.
Hvis du har en morter, kan du male pepperkornene i den. Bruk ferdig malt pepper hvis du ikke har morter.
Del din matglede i kommentarfeltet nedenfor :) Bli med på å gjøre oppskriftene enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring.
Velbekomme!