Kimchi på norsk

  • Superenkel
  • 15

Kimchi er opprinnelig koreansk. Her har du en norsk variant som er en av mine favoritter.

Ingredienser

Mangler du noen av ingrediensene jeg har listet opp her? Det gjør ikke noe. Du kan utelate en eller flere, eller erstatte det med noe annet.

Slik gjør du det

  1. Skyll grønnkål og kinakål og kutt dem i større biter.
  2. Skjær spisskål i fine strimler og ha all kålen i en større bolle. Spar noen blader som du kan bruke som "lokk". Strø over salt og sett til side. Saltet vil nå trekke ut væsken fra kålen.
  3. Kutt grønnsaker i strimler, eple i små terninger og finhakk hvitløk, ingefær og ev. fersk chili.
  4. Bland alle grønnsakene godt sammen i bollen sammen med kålen. Kna det godt til du har godt med væske i bunnen. Kål og grønnsaker skal gi fra seg nok væske til at det dekker alt når du har det over i et norgesglass eller annen egnet krukke.
  5. Finn frem glasset du skal bruke og vask det godt. Få bort all såpe. Glasset eller krukken bør romme minimum 1 1/2 liter.
  6. Legg blandingen i glasset, og press det godt sammen slik at det er minst mulig luft innimellom kålen. Se til at grønnsaksblandingen er dekket med væske. Pass også på at det er ca. 2 cm klaring opp til lokket. Under gjæring vil grønnsakene bli presset oppover i glasset.
  7. Du kan legge et kålblad på toppen som lokk. Noen bruker også en kokt, flat sten eller et lite glass med vann som holder grønnsakene under væsken. Bruker du norgesglass, lar du det stå uten strikk. Har du et fast lokk, så kan du la det være løst på. Du kan også ha et klede over som du fester med strikk.
  8. La den stå på kjøkkenbenken i 3-8 dager, alt etter hvor fermentert du ønsker den skal være. Press kålen ytterligere ned, nå som den har falt mer sammen. Sett glassene i kjøleskap.

Fermentert mat er gull for de som har problemer med magen, det være forstoppelse, irritert tarm eller oppblåst mage.

Vi holder kurs i fermentering. Du finner oversikt på kurssiden vår. 

 

Del din matglede i kommentarfeltet nedenfor :) Bli med på å gjøre oppskriftene enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring.

Velbekomme!

Likte du oppskriften? Ikke glem å del