Kabaret med egg
Kabaret med egg og reker var alltid en del av farmors 17. mai buffet. Rumulade og salat smaker godt til kabaret. Du kan smaksette gelantinlaken med 1 ss sherry eller madeira.
Ingredienser
Slik gjør du det
-
Kok opp halvparten av vannet. Ta kjelen av varmen like før vannet begynner å boble. Visp inn gelatin og salt, og visp så inn resten av vannet og ev. sherry eller Madeira.
-
Finn frem en stor form eller flere små porsjonsformer. Hell litt gelatinlake i bunnen av formen. Avkjøl og la det stivne. Nå kan du begynne å fylle formen.
-
Legg i egg, erter, reker og gulrotbiter i det mønsteret du ønsker. Hell over den lunkne gelatinlaken, aspiken, til slutt. La formen stå i kjøleskapet i 3–4 timer til kabareten er stivnet.
-
Før servering dypper du en spiss kniv i kokende vann før du lar den gli forsiktig langs kanten på formen. Dypp formen et sekund i varmt vann, og tørk raskt av, så det ikke renner vann på serveringsfatet. Legg serveringsfatet over formen og snu det hele rundt.
-
Sørg for at kabareten lander midt på fatet eller tallerkenen.
Grønnsaker i majones, eller en salat, smaker godt til aspiken.
I våre familier serveres kabaret ofte med remulade. Remuladen kan lages dagen i forveien slik at smakene setter seg godt. Bland 3 dl majones med 1/2 dl hakket persille, frisk kjørvel og estragon, 2 ss hakkede kapers, 2 ss hakket sylteagurk og 1 1/2 dl kremfløte. Smak til med sitronsaft, salt, pepper og sukker.
Del din matglede i kommentarfeltet nedenfor :) Bli med på å gjøre oppskriftene enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring.
Velbekomme!