Kabaret med egg

  • Superenkel
  • 5

Kabaret med egg og reker var alltid en del av farmors 17. mai buffet. Rumulade og salat smaker godt til kabaret. Du kan smaksette gelantinlaken med 1 ss sherry eller madeira.

Ingredienser

Slik gjør du det

  1. Kok opp halvparten av vannet. Ta kjelen av varmen like før vannet begynner å boble. Visp inn gelatin og salt, og visp så inn resten av vannet og ev. sherry eller Madeira.

  2. Finn frem en stor form eller flere små porsjonsformer. Hell litt gelatinlake i bunnen av formen. Avkjøl og la det stivne. Nå kan du begynne å fylle formen.

  3. Legg i egg, erter, reker og gulrotbiter i det mønsteret du ønsker. Hell over den lunkne gelatinlaken, aspiken, til slutt. La formen stå i kjøleskapet i 3–4 timer til kabareten er stivnet.

  4. Før servering dypper du en spiss kniv i kokende vann før du lar den gli forsiktig langs kanten på formen. Dypp formen et sekund i varmt vann, og tørk raskt av, så det ikke renner vann på serveringsfatet. Legg serveringsfatet over formen og snu det hele rundt.

  5. Sørg for at kabareten lander midt på fatet eller tallerkenen.
    Grønnsaker i majones, eller en salat, smaker godt til aspiken.

I våre familier serveres kabaret ofte med remulade. Remuladen kan lages dagen i forveien slik at smakene setter seg godt. Bland 3 dl majones med 1/2 dl hakket persille, frisk kjørvel og estragon, 2 ss hakkede kapers, 2 ss hakket sylteagurk og 1 1/2 dl kremfløte. Smak til med sitronsaft, salt, pepper og sukker.

Del din matglede i kommentarfeltet nedenfor :) Bli med på å gjøre oppskriftene enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring.

Velbekomme!

Likte du oppskriften? Ikke glem å del