Julemarsipan

  • Superenkel
  • 7

I hjemmelaget julemarsipan kan du eksperimentere med mange smaker. Hva med litt appelsin og sjokolade? Da jeg, Margit, var liten, fikk jeg dadler med marsipan og marsipan med valnøtter av farmor. Denne juletradisjonen har jeg tatt med meg videre.

Ingredienser

Slik gjør du det

  1. La mandlene tørke natten over, gjerne i en ovn på 40 grader. Kvern mandlene til mel, eller mal dem i en god kjøkkenmaskin.

  2. Bland sammen mandler og melis i en stor bolle. Tilsett litt eggehvite fra ett egg om gangen. Tilsett revet skall av en appelsin om du vil. Smak deg frem. Vær oppmerksom på at smaken vil forsterke seg når marsipanen står en stund.

  3. Kna marsipandeigen godt. Hvis deigen er løs, kan du ha i mer melis. Er den for tørr, har du i litt mer eggehvite.

  4. Lag marsipankuler eller staver og sett dem i fryseren om du vil ha smeltet sjokolade på dem. Sjokoladen stivner fort når marsipanen er kald. Dryss gjerne litt finrevet appelsinskall over.

Trenger du mandler og dadler? Bestill hos Økoland og bruk kode MV25.

Del din matglede i kommentarfeltet nedenfor :) Bli med på å gjøre oppskriftene enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring.

Velbekomme!

Likte du oppskriften? Ikke glem å del