Hønsegryte med grønnkål og quinoa
Gryter av hønsekjøtt og kraft smaker nydelig. Koker du kraft på høner får du i tillegg smakfullt kjøtt. Du kan også bruke kyllingkjøtt i denne retten.
Ingredienser
Slik gjør du det
- Kok gjerne kraft på forhånd, og rens hønsekjøttet fra beina. Du kan også bake kylling i ovnen hvis du ikke har kokt kraft. Ha da litt væske i formen og krydre kyllingen med salt, pepper og ha over litt olivenolje og ev. sitron.
- Kok quinoagryn etter anvisning på pakken. Bruk gjerne kraft i stedet for vann.
- Gjør klar alle grønnsakene: kutt grønnkål, skjær løk i 6 båter, finhakk hvitløk og chili.
- Fres grønnsakene i pannen til de mykner. Ha i hønse- eller kyllingkjøttet. La det frese noen minutter sammen med grønnsakene.
- Ha i salt og kraft. Hvis du har hatt salt i kraften trenger du ikke tilsette salt. Vær også oppmerksom på at soyasausen også inneholder salt, så ikke salte for mye.
- Hell over soyasaus og saft av sitron.
Hvis du koker kraft og renser hønene en dag eller to på forhånd, er denne retten svært rask å lage. Fin å ty til på travle hverdager.
Her finner du oppskrift på kraft.
Lyst å lære hvordan koke flere retter med kraft som base? Meld deg på kurs her.
Del din matglede i kommentarfeltet nedenfor :) Bli med på å gjøre oppskriftene enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring.
Velbekomme!