Hønsegryte med grønnkål og quinoa

  • 30 min
  • 60 min
  • Enkel
  • 1

Gryter av hønsekjøtt og kraft smaker nydelig. Koker du kraft på høner får du i tillegg smakfullt kjøtt. Du kan også bruke kyllingkjøtt i denne retten.

Ingredienser

Slik gjør du det

  1. Kok gjerne kraft på forhånd, og rens hønsekjøttet fra beina. Du kan også bake kylling i ovnen hvis du ikke har kokt kraft. Ha da litt væske i formen og krydre kyllingen med salt, pepper og ha over litt olivenolje og ev. sitron.
  2. Kok quinoagryn etter anvisning på pakken. Bruk gjerne kraft i stedet for vann.
  3. Gjør klar alle grønnsakene: kutt grønnkål, skjær løk i 6 båter, finhakk hvitløk og chili.
  4. Fres grønnsakene i pannen til de mykner. Ha i hønse- eller kyllingkjøttet. La det frese noen minutter sammen med grønnsakene.
  5. Ha i salt og kraft. Hvis du har hatt salt i kraften trenger du ikke tilsette salt. Vær også oppmerksom på at soyasausen også inneholder salt, så ikke salte for mye.
  6. Hell over soyasaus og saft av sitron.

Hvis du koker kraft og renser hønene en dag eller to på forhånd, er denne retten svært rask å lage. Fin å ty til på travle hverdager.

Her finner du oppskrift på kraft. 

Lyst å lære hvordan koke flere retter med kraft som base? Meld deg på kurs her. 

Del din matglede i kommentarfeltet nedenfor :) Bli med på å gjøre oppskriftene enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring.

Velbekomme!

Likte du oppskriften? Ikke glem å del