Hjemmelaget næringsdrikk

 • Superenkel
 • 12

Den beste næringsdrikken lager du selv. Du kan variere innholdet ut fra tilgangen du har på frosne bær og friske grønnsaker. Her er kun tips til hva du kan ha i en næringsdrikk.

Råvarer som beriker næringsdrikken:

Probiota er alltid godt å få i seg da det styrker tarmfloraen og gir bedre fordøyelse.

Ved behov for ekstra energi, er fett viktig. Da er det viktig å tilsette fett som demper betennelser, ikke fremmer. Soya, mais- og solsikkeoljer er eksempler på fettkilder som fremmer betennelser i kropppen. Du kan ha i ferskpresset kokosolje eller fløte, helst lavpastaurisert – linfrøolje eller valnøttolje. Linfrø- og valnøttolje har kort holdbarhet. Kokosolje er supert å bruke som beriking i næringsdrikker.

Egg inneholder mange gode aminosyrer, fett, vitaminer og mineraler. Eggeplommen er mest næringsrik. Bruk økologiske egg.

Når du lager næringsdrikken selv, kan du også tilsette tran. Havfruene tran har en nøytral smak og er super å bruke i næringsdrikker.

Kollagen er supert for eldre da det er næring til skjelettet, bein og muskler og er bra for førdøyelsen. Det kan bestilles fra Naturkilden eller Havfruene Tran.

Ingredienser

Smoothie eller juice

En god næringsdrikk kan lages med utgangspunkt i både frukt, bær og grønnsaker, med eller uten melkeprodukter. Her er noen forslag.

Frukt og bær som er svært helsefremmende som du kan bruke i juice:

 • Granateple
 • Blåbær
 • Grapefrukt
 • Kirsebær
 • Acai

Ellers andre bær og frukter – bland sammen det du får lyst på.

Smoothie med kefir eller kokosmelk finner du her

Ananas – og gulrotjuice

Ingredienser

Slik gjør du det

 1. Skrubb gulrøttene, del dem i to og ha dem i en juicemaskin eller blender. Skrubb ingefæren og ha den i. Skjær skrellet av ananasen og del hver ring i to. Ha det i juiceren eller blenderen. Kjør juiceren til det ikke kommer mer saft. Hvis du bruker blender, lar du den gå en lang stund, til alt er finmost. Legg en sil over en bolle og ha massen i. La det få renne godt av. Berik juicen med det du ønsker.

Her kan du også variere med frukt som eple, ananas, mango, papaya.

Grønn energidrikk - god mot betennelser

Ingredienser

Slik gjør du det

 1. Skjær agurk, eple og selleri i større biter. Fjern kjernehuset i eplet hvis du bruker blender.
  Ha det i juicer eller en blender sammen med spinat og ev. eplejuice eller vann.
  Press saften fra lime eller sitron og ha det i maskinen sammen med mynteblade.
  Kjør maskinen til alt er godt most. Tilsett mer juice vann hvis blandingen virker veldig tykk. Hvis du synes juicen blir for tykk i en blender, kan du sile alt gjennom en sil.

Den grønne juicen blir noe mørk om den står lenge (det er på grunn av eplet). Det beste er å drikke den når den er nylaget. Hvis dere ønsker en noe søtere drikk, kan dere tilsette noe eplejuice eller honning.

 

Del din matglede i kommentarfeltet nedenfor :) Bli med på å gjøre oppskriftene enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring.

Velbekomme!

Likte du oppskriften? Ikke glem å del