Hjemmelaget marsipanegg

  • Superenkel
  • 2

Lager dere marsipanegg hjemme i påsken, kan dere lage hele marsipanegget av naturlige råvarer og fargelegge dem med farger fra naturen.

Fargen gir også eggene en liten ekstra smak. Barna vil elske om dere pynter dem med litt sjokoladeglasur i tillegg. Lag først marsipanen. Her finner du oppskrift på marsipan som jeg har lagt ut tidligere. Siden jeg i dag blandet marsipanen med saft fra bær og sukkerlake med farge, laget jeg marsipanen litt tørrere enn jeg vanligvis gjør. Vær forsiktig med eggehviten og bruk noe mindre melis. Tilsett mer melis etter dere har hatt i farge, hvis marsipanen virker bløt. Deretter kan dere blande inn den fargen/smaken dere ønsker i marsipanen.

Påskeegg i ulike farger

Ingredienser

Slik gjør du det

  1. Skold mandlene, legg dem i kokekende vann i 30 sekunder og fjern skinnet. La mandlene tørke natten over, gjerne i en ovn på 40 grader. Kvern mandlene til mel, eller mal dem i en god kjøkkenmaskin.
  2. Bland sammen mandler og melis i en stor bolle. Tilsett litt eggehvite fra ett egg om gangen. La gjerne deigen være litt tørr før du tilsett smak. Saften fra bær o.l. gjør marsipanen bløtere. Vær oppmerksom på at smaken vil forsterke seg når marsipanen står en stund.
  3. Kna marsipandeigen godt. Hvis deigen er løs, kan du ha i mer melis. Er den for tørr, har du i litt mer smak eller eggehvite.

FORSLAG TIL FARGER og SMAKER

  • Saft fra blåbær gir blå eller lilla farge
  • Saft fra bringebær gir rosafarge
  • Sitronskrell (økologisk) kokt sammen med litt sukkerlake gir gulfarge
  • Appelsinskrell (økologisk) kokt sammen med litt sukkerlake gir orangefarge
  • Basilikum most med litt sukkerlage gir grønnfarge (trenger mange blader for å få sterk farge)

Kok gjerne inn saften fra bær og frukt for å få kraftigere smak. Form eggene i den størrelsen dere ønsker. Barna former så store eller små som passer dem. Det er vel bare koselig om eggene ser hjemmelagede ut? Det kan være en fordel om marsipanen står kaldt en stund, gjerne i fryseren, før dere dypper eggene i sjokolade. Smelt kokesjokolade i vannbad. Dypp den ene enden av egget i sjokolade og la de tørke på bakepapir.

 

Dypp dem i sjokolade

 

Del din matglede i kommentarfeltet nedenfor :) Bli med på å gjøre oppskriftene enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring.

Velbekomme!

Likte du oppskriften? Ikke glem å del