Havregrøt for enhver smak

  • 1

Havregrøt som ikke trenger å kokes

Serina og Morten fra Stavanger var med å lagde denne friske og syrlige havregrøten som ikke trenger kokes. Grynene skal kun ligge i bløt. Grøten er også super for melkeallergikere – dere sløyfer da melkeyoghurt.

Nok til 4

6 dl store havregryn

4 dl eplemost

2 dl gresk yoghurt

1 eple

nøtter og tørka frukt etter smak

Slik gjør dere:

  • Ha havregryn og eplemost i en bolle med lokk. Sett i kjøleskapet natten over, eller et par timer, til havregrynene har trukket til seg væsken.
  • Rett før grøten skal spises, blander dere i yoghurt.
  • Riv et eple på råkostjern og bland det i grøten.
  • Dryss over den toppingen dere ønsker. Hvis dere vil ha nøtter, kan dere hakke eller finmale dem i en kjøkkenmaskin (stavmikser går ofte fint), gjerne en større porsjon som holder til flere dager.

Topping-tips

Friske bær, 1 ts rørte bær eller tørka frukt som rosiner, aprikoser, tyttebær, blåbær og hakkede nøtter.

 

Havregrynsgrøt – kokt

Har dere lyst på havregrøt til frokost? Da kan dere blande havre med vann i kjelen kvelden før. Å la havren ligge i bløt natten over, gjør godt for magen.

1 dl havregryn

1 dl vann

2 dl melk

blåbær

Slik gjør dere:

  1. Mål opp riktig mengde havregryn og vann og rør det godt sammen. Hvis dere husker det, kan dere gjøre dette noen timer før dere skal koke grøten.
  2. Varm opp vann og havregryn til det begynner å koke.
  3. Ha i melk og rør godt i grøten så den ikke setter seg fast i bunnen av kjelen.
  4. La grøten koke i ca. 5 minutter.
  5. Ha gjerne frosne bær på grøten når dere serverer den. Det smaker veldig godt, samtidig som bærene kjøler ned grøten slik at den får en perfekt spisetemperatur.
  6. Som smakstilsetning kan dere også ha hakka nøtter på grøten, eller blande i finrevet eple.

Tips: Kok gjerne en større porsjon og sett det dere ikke spiser i kjøleskapet. Neste dag kan dere varme opp akkurat så mye grøt dere har lyst på. Grøten holder seg flere dager i kjøleskapet.

 

Del din matglede i kommentarfeltet nedenfor :) Bli med på å gjøre oppskriftene enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring.

Velbekomme!

Likte du oppskriften? Ikke glem å del