Havregrøt som ikke trenger å kokes
Serina og Morten fra Stavanger var med å lagde denne friske og syrlige havregrøten som ikke trenger kokes. Grynene skal kun ligge i bløt. Grøten er også super for melkeallergikere – dere sløyfer da melkeyoghurt.
Ingredienser
Slik gjør du det
-
Ha havregryn og eplemost i en bolle med lokk. Sett i kjøleskapet natten over, eller et par timer, til havregrynene har trukket til seg væsken.
-
Rett før grøten skal spises, blander dere i yoghurt.
-
Riv et eple på råkostjern og bland det i grøten.
-
Dryss over den toppingen dere ønsker. Hvis dere vil ha nøtter, kan dere hakke eller finmale dem i en kjøkkenmaskin (stavmikser går ofte fint), gjerne en større porsjon som holder til flere dager.
Topping-tips
Friske bær, 1 ts rørte bær eller tørka frukt som rosiner, aprikoser, tyttebær, blåbær og hakkede nøtter.
Del din matglede i kommentarfeltet nedenfor :) Bli med på å gjøre oppskriftene enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring.
Velbekomme!