Gulrotmuffins

  • 15 min
  • 40 min
  • Superenkel
  • 23

En gulrotkake må inneholder nok gulrot så den blir ordentlig saftig. Jeg baker denne ofte med mandelmel, men du kan bruke hvetemel eller annet mel i stedet. Det er selvfølgelig mulig å bytte kokosolje med smør.

Ingredienser

Slik gjør du det

  1. Sett ovnen på 145 grader
  2. Rør egg og sukker forsiktig sammen. Du skal ikke røre til det blir eggedosis.
  3. Ha i alt det tørre og spe forsiktig med oljen. Rør for hånd, eller kjør sakte fart på kjøkkenmaskinen.
  4. Finriv gulrøttene og bland de inn i røren. Hakk valnøtter og ha det i om du vil.
  5. Dekk bunnen i kakeformen eller bruk små kakeformer - begge kan smøres med olje.
  6. Stek kakene i ca. 25 minutter om du har dem i små former, i ca. 40 til 50 minutter hvis du bruker en større form.
  7. Server kaken med rømme eller ostekrem om du vil, se tips. Du kan også lage en melisglasur om du vil unngå melk.

Ostekrem: Rør sammen 110 g naturell kremost med 50 g smør, 1 ts vaniljesukker og 150 g melis.

Del din matglede i kommentarfeltet nedenfor :) Bli med på å gjøre oppskriftene enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring.

Velbekomme!

Likte du oppskriften? Ikke glem å del