Gulrotmuffins
En gulrotkake må inneholder nok gulrot så den blir ordentlig saftig. Jeg baker denne ofte med mandelmel, men du kan bruke hvetemel eller annet mel i stedet. Det er selvfølgelig mulig å bytte kokosolje med smør.
Ingredienser
Slik gjør du det
- Sett ovnen på 145 grader
- Rør egg og sukker forsiktig sammen. Du skal ikke røre til det blir eggedosis.
- Ha i alt det tørre og spe forsiktig med oljen. Rør for hånd, eller kjør sakte fart på kjøkkenmaskinen.
- Finriv gulrøttene og bland de inn i røren. Hakk valnøtter og ha det i om du vil.
- Dekk bunnen i kakeformen eller bruk små kakeformer - begge kan smøres med olje.
- Stek kakene i ca. 25 minutter om du har dem i små former, i ca. 40 til 50 minutter hvis du bruker en større form.
- Server kaken med rømme eller ostekrem om du vil, se tips. Du kan også lage en melisglasur om du vil unngå melk.
Ostekrem: Rør sammen 110 g naturell kremost med 50 g smør, 1 ts vaniljesukker og 150 g melis.

Del din matglede i kommentarfeltet nedenfor :) Bli med på å gjøre oppskriftene enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring.
Velbekomme!